Jönköpings Södra IF hjälper Hela Människan att hjälpa

11 mars 2019

Under februari och mars pågår ett projekt inom ramen för Grön Support där killarna i Jönköpings Södras U17/U19 gör en samhällsinsats genom att vara med på den s.k. brödrundan för Hela Människan. Olika caféer i stan skänker gårdagens bröd, bakverk, frallor, lunchlådor m.m. till behövande i Jönköping och Huskvarna. 3-4 killar per helg lånar då Hela Människans gröna buss och åker runt i stan och hämtar upp detta som sedan fördelas till behövande.

Hela Människan är en organisation (f d RIA) som hjälper behövande och utslagna i Jönköping. Killarna får information om Hela Människans arbete samt möjligheten att ställa frågor kring hur man hjälper människor i nöd samt hur man kan jobba i förbyggande syfte för att inte hamna i missbruk, utanförskap i samhället, ekonomisk utsatthet etc.

Syftet med projektet är att göra en samhällsinsats där förhoppningen är att killarna ska växa som individer genom att göra något för någon annan. Det här är ett projekt inom Grön Support och passar väl in i under begreppet Södra i Samhället. Projektledare från föreningens sida är John Ahlström.

Södra i Samhället omfattar föreningens ambition att synliggöra de samhällsnyttiga aktiviteter som sker i föreningens regi idag. Under begreppet samlas även framtida projekt och aktiviteter vars syfte är att bidra till den lokala samhällsnyttan i Jönköpingsregionen.

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…