15 år med Green Machine

12 september 2018

I lördags hade Green Machine (GM) sin 15-årsfest och på måndag arrangeras en jubileumsresa till Växjö för massivt stöd i matchen mot Östers IF. Jönköpings Södras Sebastian Lagrell och Fredrik Ståhl tog en fika på Lindströms Café med GM:s Mattias Jergell för en tillbakablick. I spelaren ovan hör ni Mattias kommentarer om måndagens jubileumsresa.

När startade GM?
– Det var ett gäng som gick ihop 2003 och drog igång det hela när Södra låg i div II Östra Götaland (nuvarande div1). Det var Olle Nordins första år och det blev en ganska oväntad serieseger. Då gick inte seriesegraren upp direkt och det blev stortorsk mot IK Brage i kvalet, 0-9 i två möten.

Så officiellt startade det 2003 och växte succesivt under några år i Superettan. Sen var det några år när föreningen var vilande för att återuppväckas 2012 och sen tog det fart.

Så från 2012 har det varit bra utveckling?
– Ja, då drog vi igång med styrelse och ett seriöst upplägg och från 2013 hade vi bussar till nästan alla bortamatcherna. Vi ville bygga upp en bra grund inför ett allsvenskt avancemang men det kom lite fortare är beräknat. Åren i Allsvenskan var jäkligt nyttiga och vi vill ju ha en ryggrad med samma principer oavsett serietillhörighet.

Så hur många är ni?
– I år är vi ca 160 medlemmar i GM och du måste ju inte köpa ett årskort utan det kan vara ett aktivt val att bara vara medlem i GM. Kikar vi på hur många som idag åker på bortamatcherna så har vi en kärna på 30-70 röststarka som alltid är på plats. Hur många lag har det?

Vilken är den mest minnesvärda bortamatchen?
– Det måste nog vara Kalmar borta i den Allsvenska återkomsten 2016. Riktigt mycket folk från Jönköping på plats, säkert 10 bussar totalt.

Mest minnesvärda hemmamatchen?
– Rent tryckmässigt på läktaren så säger jag Hammarby och Helsingborg hemma 2016. Då var det sjukt bra.

Och nu blir det jubileumsmatch på måndag?
– Ja, vi räknar med att fylla minst tre bussar och över 130 pers är redan anmälda. Vi ska se till att skapa ett grymt tryck ihop med den buss med sponsorer som Jönköpings Södra har på plats.

Från Jönköpings Södra säger vi grattis till 15 fina år och vi tackar för det stöd GM ger föreningen. För er som ännu inte anmält er till jubileumsresan på måndag den 17 september när vi möter Östers IF på Myresjöhus Arena så vägleder vi er till greenmachinejkpg@gmail.com

 

Läs mer