19 DAGAR KVAR – #19 ALEXANDER JALLOW

13 mars 2018

Idag är det 19 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #19 Alexander Jallow!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag är väldigt glad och sprider mycket glädje. Jag är lugnt och lätt att prata med. En rolig människa att umgås med.

Det här visste du inte om Alexander Jallow:

Jag friidrottat mycket tidigare och har ca 400 medaljer hemma mestadels i höjdhopp och längdhopp. Just nu ligger dom bara i en kartong men det får kanske bli att ta fram dom någon gång.

Vad tycker du bäst om att göra när du inte spelar fotboll?

Umgås med familj och kompisar. Jag gillar att kolla serier, just nu följer jag ”la casa de papel”, en spansk serie om 8 rånare. Eftersom man är väldigt sportintresserad så kollar man ju mycket sport också. Det blir mest fotboll, friidrott och nu i vinter har det blivit mycket OS.

Vi fick ju se dig i ett antal matcher under förra säsongen och lär få se ännu mer under den kommande säsongen. Hur ser du på dig själv som spelare och vad du kan bidra med?

Som spelare bidrar jag med mycket fart och frenesi. Jag gör alltid mitt bästa och är en snabb och atletisk spelare som gör det jobbigt för motståndarna genom 110 procent jobb hela tiden. Som det ser ut nu kommer jag spela på wingback positionen där jag har både offensivt och defensivt ansvar. Jag vill utveckla den offensiva delen ännu mer och hoppas på att få det förtroendet.

Vi har ju spelat några matcher nu under försäsongen. Hur ser din uppladdning ut på matchdag?

Det varierar lite beroende på när vi spelar på dagen och så men jag brukar gå upp och käka frukost och fylla på med ordentligt med vätska. Annars så brukar jag gå ut på en promenad för att komma igång lite och sen bara vila och ta det lugnt. Jag äter alltid 3 timmar innan och sen är det ju samling med grabbarna och sådär.

Hur skulle du beskriva din revanschlusta efter förra årets uttåg ur Allsvenskan?

Den är jättestor. Det var väldigt tufft att åka ur men vi samlade oss ganska snabbt. Sen lämnar ju vissa spelare och sådär men vi har fått in riktigt bra killar som kommer hjälpa oss i kampen tillbaka. Alla känner att det var ett misslyckande och att vi sak ta oss tillbaka. Först och främst ska vi hamna på en bra placering i år. Det tror jag att vi gör om vi gör jobbet fullt ut.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Att vi håller ihop som grupp och hela tiden utvecklar varandra. Vi måste hjälpa varandra både med det som är bra och det som är mindre bra. Det är viktigt att hela tiden vara ödmjuka inför uppgiften. Att vi får vara skadefria är också en stor del i det. Då har vi hela tiden bästa tillgängliga och kan ha en hög konkurrensnivå.

Vi har ju en ny tränare i Jörgen Wålemark. Vad har du fått för intryck av honom såhär långt?

Jag tycker om honom både som tränare och person. En lugnt och sansad människa som man kan prata med det mesta om. Vi kör ju lite annat spelsystem nu så det blir en del nytt från förra året. Det tar lite tid att komma in i något nytt, så där man måste anpassa sig. Det blir bättre för varje dag som går och i när det väl sitter 100 procent kommer det bli väldigt bra!

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Mina personliga mål är att spela varje match och fortsätta utvecklas och på så sätt göra mig redo för att ta nya ännu större steg.

Varför har du nummer 19? Finns det någon historia bakom?

Jag tog 19 förra året för att jag skulle fylla 19 då. Det är ett nummer som jag gillar att bära.

När den här intervjun publiceras är det just 19 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot premiären då allting börjar och tävlingsnerverna sätts igång. Det är ju riktigt roligt att säsongen snart kommer igång. Försäsongen är ju väldigt lång och när man väl kommer igång med tävlingsmatcher blir det ju mycket roligare såklart!

Vi närmar oss rekordmånga årskort på ståplats i år. Varför är stödet från hemmastå så viktigt för er spelare?

Det betyder jättemycket att folk kommer och stöttar oavsett om det går bra eller dåligt. Det ger extra energi i både med och motgång så det vill vi ju att dom hela tiden fortsätter med. Förra säsongen såg man ett fantastiskt stöd oavsett vart vi spelade. Till och med  när vi var långt upp i Östersund så var det många på plats och det är ju fantastiskt kul att se!

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 19 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

Läs mer

181002 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköpings Södra IF och Örgryte IS den 2 oktober 2018 i JÖNKÖPING.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN STR / *** BETALBILD ***

Nyhet | 17 februari

Vecka 8

Under vecka 8 så förlägger vårt herrlag träningarna till Bankeryd och Furuviks IP.  Det gäller måndag-onsda…