20 DAGAR KVAR – #20 ANTON LILJENBÄCK

12 mars 2018

Idag är det 20 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #20 Anton Liljenbäck!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag är en trevlig och ödmjuk kille som är lätt att ha och göra med. Ibland kan jag till och med vara lite rolig!

Det här visste du inte om Anton Liljenbäck:

Att jag tränade Schack när jag var yngre. Jag har alltid varit sportig och hållit på mycket med sådana aktiviteter. Fotboll, basket, innebandy, och brottning och även något mer. Men sen spelade jag samtidigt schack för att bli lite smartare också. Så är det någon som känner för en utmaning i Schack så ställer jag alltid.

En gång mötte jag en kille som bara flyttade precis likadant som jag hela tiden och härmades. Tillslut tappade jag tålamodet och ställde mig upp och frågade vad han höll på med. Jag är en riktig vinnarskalle så jag blev kanske lite väl arg… Då fick jag en liten tillsägelse av mina föräldrar!

Vad tycker du bäst om att göra när du inte spelar fotboll?

Mitt största intresse är ju sport. Så man håller igång med andra saker på fritiden så som gym eller padel. Annars umgås man ju mycket med lagkamrater. Det brukar bli lite padelspelande med några av grabbarna. Av oss som spelar så får jag nog faktiskt utnämna mig själv som den som är bäst. Vissa av de andra har inte spelat lika mycket, Carljohan (Eriksson) bland annat, han är inget vidare faktiskt! Till hans försvar har han bara spelat någon enstaka gång.

Du har fått lite tid att slå dig till ro här i Jönköping nu. Vad tycker du om staden och föreningen så här långt?

Jag tycker det är jättetrevligt här och det är en skön och mysig stad. Jag har inte varit här tidigare. Jag bor vid idrottshuset så det är nära till väldigt mycket och jag trivs väldigt bra. Jag har ju bott på västkusten innan så det är skönt att det finns lite tillgång till vatten och så här också, det gillar jag. Jag tycker väldigt bra om föreningen och alla runt omkring organisationen. Det är en proffsig förening som mår väldigt bra. Det är ju mindre än en månad kvar till seriepremiär och jag tycker att vi tar steg hela tiden.

Hur har omställningen till ett nytt lag varit?

Det har bara varit positivt faktiskt. Jag kom in väldigt bra i laget tidigt och har fått igång mitt spel bra tycker jag. Varje träning är det 110 procent och det har jag kommit in i bra. Jag kände ingen innan jag kom hit men det har varit en väldigt lätt omställning att lära känna alla och börja spela mitt spel. Det är ju ett gäng riktigt sköna grabbar som tar hand om alla nya på ett fantastiskt sätt. Det hjälper väldigt mycket när man kommer in som ny

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare och vad vill du utveckla under året?

Mina största styrkor är nog spelförståelsen och passningsspelet. Jag är även ganska snabb om jag får säga det själv. Jag hoppas kunna visa upp ännu mer av det jag gör bra på planen under året. Jag vill egentligen förbättra alla delar i mitt spel. Men framförallt så är det delar i uppspelen och duellspelet som jag vill utveckla ännu mer. Jag vill kunna sköta uppspelen riktigt bra med båda fötterna och känna mig ännu mer bekväm i den bollhanteringen.

Nu har vi spelat lite matcher här under försäsongen. Hur laddar du upp på bästa sätt inför en match?

Beroende på när vi spelar så går jag upp och grundar med en bra frukost. Jag brukar vara extremt laddad och är en dålig förlorare som alltid vill förbereda mig på vinst. Jag kör en del aktivering av kroppen och försöker komma igång. Annars tar jag det mest lugnt och väntar in matchen. Sen kommer man ju till samlingen med laget och taggar igång tillsammans.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Jag tror att mycket handlar om lagets samarbete och att vi håller ihop laget och jobbar åt samma mål. Vi har ett väldigt spännande lag med mycket olika spelartyper och kvalitéer så kan vi få det att funka tror jag att det blir en väldigt bra säsong. Det är en väldigt tuff serie i Superettan i år och det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften att vinna varje match.

Vår nya tränare Jörgen Wålemark har du bra koll på sen innan. Vad tycker du att Jönköpings Södra får i en tränare som Jörgen?

Ja, jag har ju haft honom som tränare i Varberg. Han har coachat Superettan några år nu och vet vad som gäller för att vinna matcher i den serien. Han får ut väldigt mycket av spelarna och när vi fått jobba ännu mer med hans speltänk här och får ut maximalt av alla spelare så kommer det få oss att vinna många matcher!

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Att hålla mig frisk och kunna spela varje match och via det göra det så bra som mögligt. Jag vill ta fler steg i min utveckling och bli ännu bättre. Jag vill ju hjälpa laget till så bra resultat som möjligt under året.

Varför har du nummer 20? Finns det någon historia bakom?

Nummer 20 är ju mittbackens nummer 10 så det fick bli så. Jag har haft det sedan jag var i Häcken så jag håller fast vid det numret.

När den här intervjun publiceras är det just 20 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot?

Jag ser mest fram emot att gå ut och spela framför våra fans. Att höra dom sjunga oss fram till seger ska bli riktigt roligt. Jag hoppas att många av våra supportrar tar sig till Göteborg i premiären men sen ser man ju riktigt mycket fram till hemmapremiären på vallen!

Vi närmar oss rekordmånga årskort på ståplats i år. Varför är stödet från hemmastå så viktigt för er spelare?

Det är extremt viktigt. Det pushar oss väldigt mycket extra att ha sådana fans bakom oss. Det får oss att kriga ännu mer. Man kör ju alltid fullt men en sådan supporterskara gör ju att det finns ännu mer att kriga för, och det gör man verkligen!

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 20 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

 

Läs mer

troja-1000x450

Nyhet | 15 januari

Träningar vecka 3

Upptaktsträffen för våra seniorlag är avklarad och för vecka 3 ser träningsupplägget ut enligt nedan: Her…