21 DAGAR KVAR – #21 ANTON ANDREASSON

11 mars 2018

Idag är det 21 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #21 Anton Andreasson!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag försöker vara så positiv som möjligt hela tiden och tycker att jag för det mesta är en glad person. Det hoppas jag att jag uppfattas som i alla fall!

Det här visste du inte om Anton Andreasson:

Att jag svimmar varje gång jag ser en nål! Det har gått så långt att det räcker med att det är på TV faktiskt. Ett exempel är i den där tecknade filmen, Törnrosa, där hon sticker sig på fingret på någon tagg. Sådant klarar jag inte av, haha!

Vad tycker du bäst om att göra när du inte spelar fotboll?

Just nu känns det som att allt man gör är att träna, äta och sova. Jag försöker lägga mycket tid på min rehabilitering så det blir faktiskt inte jättemycket tid till annat. Jag gillar musik väldigt mycket och lyssnar ofta och mycket på allt ifrån gamla grejer till band som inget hört talas om.

Förra året åkte du på en korsbandsskada i cupmatchen mot Utsikten. Hur har tiden sedan skadan varit?

Det har ändå gått ganska bra. Man ställs ju på prov psykiskt när man råkar ut för något sådant och får ett besked att man inte kan spela på flera månader. Det provet tycker jag att jag klarat bra hittills och känner mig stark mentalt. Jag har fått grymt stöd från folk runt omkring som bryr sig och gör det hela lite enklare.

Vi hann ju inte se så mycket av dig i den gröna tröjan innan skadan, hur försöker du utvecklas trots din rehabilitering?

Nej, 14 minuter blev det ju bara! Det finns alltid grejer att utveckla även i en rehabiliteringsprocess som man kanske inte hinner lägga så mycket tid på annars. Alltifrån extra mycket bålträning, till balansövningar. Det finns mycket man kan jobba på även om jag inte kan göra så mycket med boll på planen så finns det mycket med styrka och kondition man kan arbete på ordentligt. Den dagen jag kommer tillbaka hoppas och tror att jag verkligen att jag ska kunna bidra till det här laget även på plan.

Hur har det varit att inte kunna delta och spela matcher på grund av skada? Finns det något lärorikt i att se matcherna från sidan eller bara jobbigt?

Framförallt så är det frustrerande. Spela matcher är ju det man vill göra så att inte kunna göra det är ju jobbigt. Nu får man ju sitta vid sidan av och försöka lära sig av det men man spelar ju fotboll för att kunna spela matcher så det är väldigt frustrerande att inte kunna göra det.

Du har ändå varit med sedan augusti förra året. Sedan dess har vi fått in en hel del nya ansikten i föreningen. Hur ser du på det?

Alla de nya har kommit in på ett väldigt bra sätt. Jönköpings Södra är väldigt duktiga på att ta hand om nya spelare och det har jag ju själv känt redan från dag 1. Det känns snabbt som att man har varit här mycket längre än man varit. Även om jag inte kom hit för så länge sen så känns det faktiskt så. Alla spelare och ledare är duktiga på att göra så att alla känner sig välkomnande och inkörningsperioden blir väldigt kort. Det gör att de nya kan fokusera ordentligt på sin fotboll och sitt spel. Vi har dessutom en bra mix av rutinerade och unga hungriga spelare.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Att vi behåller det som var bra förra året samtidigt som vi försöker lära av det nya som Jörgen vill implementera och hitta en bra kombination av gammalt och nytt. Får vi allt det på plats kan vi få en väldigt rolig säsong. Det gäller att vi gör det som vi är duktiga på och det är jag övertygade om att vi kommer göra under 2018.

Vi har ju en ny tränare i Jörgen Wålemark. Vad har du fått för intryck av honom och det han tar med sig till föreningen så här långt?

Han har kommit in med en väldig positiv energi och han är väldigt bra i relationerna med spelarna, det känner man direkt. Det känns alltid bra att det är någon som du kan prata med och sådär. Jag har ju inte känt på spelsystemet än men jag tror att det kan bli väldigt bra när vi väl får ihop alla komponenter.

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Det blir ju såklart att ta mig tillbaka från skadan. I den processen får man ju ha flera delmål och det är jag ganska noga med att ha. Det kan vara allting från att börja jogga igen till att kunna hantera boll osv. Det är bra att ha delmål på vägen fram till det stora målet, att vara tillbaka på 100 % och till och med bättre än tidigare.

Varför har du nummer 21? Finns det någon historia bakom?

Tyvärr inte.  Det stod 21 på min plats första dagen jag kom hit och sen dess är det mitt nummer!

När den här intervjun publiceras är det just 21 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot?

Det är ju det hela laget tränar för. Det blir ett annat GO i laget när allting ska trappas upp. Den miljön vill man ju vara i som fotbollsspelare. Att spela tävlingsmatcher varje vecka där alla poäng är viktiga är ju det man längtar mest till. Det ska bli väldigt kul med säsong igen!

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 21 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 14 juni

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot Syrianska FC ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Sv…