22 DAGAR KVAR – #22 SEBASTIAN CRONA

10 mars 2018

Idag är det 22 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #22 Sebastian Crona!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag är social person som ofta är väldigt rastlös. Jag är en familjeperson som gillar att umgås med familj och vänner.

Det här visste du inte om Sebastian Crona:

På högstadiet sa min musiklärare att jag var en oslipad diamant. Jag har starkt påstått detta i flera år men ingen tror mig. Han höll kvar mig efter en lektion så jag fick spela och sjunga för honom, då körde jag Ted Gärdestads ”När solen går upp”. Han tyckte att jag satte allting och att jag borde fortsätta med musiken mer seriöst. Sen gick jag ut skolan och det blev inte så mycket av det till slut. Inget skivbolag har ringt än men man vet ju aldrig!

Vad tycker du bäst om att göra när du inte spelar fotboll?

Jag har en hund som heter Sammy så det blir ju mycket promenader med honom. Annars gillar man ju att gå och umgås med lagkamraterna över en kopp kaffe och sådär. Jag tycker om att fiska även om det tyvärr inte har blivit så mycket fiske senaste tiden. Jag har hört att Frank fiskar en del så jag har bett honom att ta med mig ut på en tur någon gång!

Du har fått lite tid att slå dig till ro här i Jönköping nu. Vad tycker du om att staden och föreningen?

Jag tycker att det är en jättemysig stad, jag gillar den stark. Den är lagom stor och man har nära till naturen. Det finns väldigt många bra människor i föreningen och det är en väldigt fin och välskött förening där alla har varit riktigt trevliga och välkomnande sen jag kom hit.

Hur har omställningen till ett nytt lag varit?

Det har fungerat jättebra. Man kommer in i ett lag där alla är väldigt välkomnande och släpper in alla nya killar på ett bra sätt. Vi älskar alla fotboll och har mycket gemensamt så det har inte varit en svår omställning för mig.

Nu har vi spelat lite matcher här under försäsongen. Hur laddar du upp på bästa sätt inför en match?

Stor frukost hemma med gröt. Sen brukar jag ta en promenad, antingen med hunden och min sambo, eller bara själv med musik i lurarna. Det är skönt att komma ut och få igång kroppen lite. Man laddar upp både mentalt och fysiskt med vila och bra mat för att vara redo för det som kommer. Man vill tidigt komma in i matchfokus innan man kommer till samlingen.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare och vad vill du utveckla under året?

Mina främsta styrkor är mitt positionsspel, närkampsspel och passningsspel. Jag vill utveckla den offensiva delen av mitt spel ytterligare. Egentligen vill man ju utveckla allting men speciellt det offensiva spelet med bollinnehav och hög erövring av boll. Det är mycket i det offensiva som jag hoppas förbättra ytterligare.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Att vi är ödmjuka inför uppgiften och strävar efter samma sak, utvecklas varje dag och vill vinna matcher som en grupp. Vi måste ha en gemensam beslutsamhet över vad vi ska göra. Vi har kommit en bra bit på vägen och har en väldigt bra grupp så det känns bra!

Vår nya tränare Jörgen Wålemark har du ju koll på sen innan. Vad tycker du att Jönköpings Södra får i en tränare som Jörgen?

Ja, jag har ju haft han ett år i Varberg så jag känner honom sen tidigare. Jag tycker att han har utvecklats ytterligare sen den tiden och blivit än ännu bättre tränare. Han är en väldigt bra person man alltid kan prata med och han är en bra pådrivare hela tiden. En riktigt bra tränare helt enkelt.

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Att jag ska utvecklas varje träning och varje match. Det är det viktigaste egentligen. Sen har man ju delmål i den utvecklingen, bland annat att bli bättre på de offensiva delarna. Med laget så vill man ju vinna så mycket fotbollsmatcher som möjligt!

Varför har du nummer 22? Finns det någon historia bakom?

Nej inte egentligen. Jag hade 2, 15 och 22 att välja på. Så då blev det 22an. Jag tror att Paul Scholes hade det när han gjorde comeback i United så det är ju alltid något haha!

När den här intervjun publiceras är det just 22 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot?

Det ska verkligen bli kul med seriepremiär och jag är väldigt sugen på att säsongen ska dra igång. Sen kommer det ska bli grymt häftigt att spela framför publiken på vallen när vi väl har vår hemmapremiär. Det ser jag fram emot riktigt mycket!

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 22 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

 

Läs mer

troja-1000x450

Nyhet | 15 januari

Träningar vecka 3

Upptaktsträffen för våra seniorlag är avklarad och för vecka 3 ser träningsupplägget ut enligt nedan: Her…