23 DAGAR KVAR – #23 ANTON CAJTOFT!

9 mars 2018

Idag är det 23 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #23 Anton Cajtoft!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag är en ganska lugn person faktiskt som gillar att umgås med kompisar och ta det lugnt. Jag har även min flickvän som jag spenderar mycket tid med. Jag gillar att titta på film och laga mat. Sen har jag en hund som heter Bonzo som jag tycker väldigt mycket och han tar ju såklart ganska mycket tid. Det blir många promenader ute i skogen med honom. Nu med skadan blir det såklart lite mindre av den varan men annars gillar jag att ta lite längre promenader med Bonzo.

Så utanför fotbollsplanen så blir det en del matlagning då?

Ja det tycker jag är väldigt roligt. Hade jag inte spelat fotboll hade det varit roligt att vara kock faktiskt. Ska jag välja en grej att till flickvännen så blir det en soppa som jag lärde mig för ett litet tag sen. Det är en soppa på gröna ärtor som är supergod. Min flickvän gillar inte ens ärtor men den gillar hon faktiskt… Annars blir det nog en god köttbit med lite rotfrukter och sådana grejer!

Förra året åkte du på en otäck skada i kvalmatchen mot Trelleborg. Hur har din rehabiliteringsträning gått sedan dess?

Det klart att det inte är roligt att råka ut för en sådan grej. Första tiden efter operation kan man inte göra så mycket åt det och kroppen måste få tid att läka. Man spenderar mycket tid med folk man tycker om som bidrar med positiv energi för att hålla humöret uppe. Sedan dess går träningen framåt hela tiden och jag tränar på bra. Funktionen i knäet blir bättre och bättre och hittills följer jag min rehabiliteringsplan.

Hur skulle du beskriva din revanschlusta efter förra årets uttåg ur Allsvenskan?

Det är klart att den är jättestor. Både vi spelare, alla fans, ledare och föreningen i allmänhet var väldigt besvikna efter att vi åkte ur. Någonstans så känner jag att vi alla tror stenhårt på att det kommer gå bra i år och att vi kommer vara med och fightas om att komma tillbaka. Det blir ett spännande år. Kvalitet finns där.

Nu har vi spelat lite matcher här under försäsongen. Hur känner du för att se matcherna från sidan? Är det lärorikt eller bara jobbigt?

Absolut finns det mycket att lära av det. Vi har ett nytt spelsystem i år som jag försöker lära mig lika snabbt som alla andra. Jag kan ju inte vara med i praktiken men jag förbereder mig i teorin och förbereder mig inför min nästa match även om jag inte vet exakt när den blir. Jag saknar att spela fotboll väldigt mycket och längtar efter att få spela själv igen men jag går dit och är en del av laget ändå och förbereder mig på bästa sätt jag kan under tiden. Det är jobbigt  att inte kunna påverka matcherna och jag längtar tills jag kan vara tillbaka igen.

Vi har ju ny huvudtränare i Jörgen Wålemark och ny målvaktstränare i Mikael Axelsson. Vad tycker du om våra nya ledare?

Väldigt positivt från båda håll. Micke känner jag ju sen tidigare. Han kom in som backup när jag gjorde min första säsong i a-laget 2014. Vi har en väldig bra relation sen tidigare så jag ser väldigt positivt på att han är med nu och det är roligt att träna med honom. Jag har även fått en väldigt bra bild av Jörgen. Han är väldigt trevlig och jordnära. Han har introducerat ett spännande sätt att se på fotboll med vårt nya spelsystem. Det ska bli oerhört inspirerande att testa på det.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Det finns många bitar som är viktiga och måste falla på plats. Att vi får slippa skador är en del av del. Att vi har en bra kvalitet på träning och utvecklas som lag och individer hela tiden är väldigt viktigt.. För att ta sig tillbaka till allsvenskan gäller det att vi är noggranna i alla detaljer hela tiden. Superettan är en väldigt tuff serie där föreningarna har ett ganska likvärdigt spelarmaterial. Då blir det avgörande att man tar en match i taget och hela tiden gör jobbet och är ödmjuka inför uppgiften. Man kan inte bara ställa ut skorna för att man spelade allsvensk fotboll förra året. Om alla drar alla åt samma håll kommer det att gå väldigt bra i år.

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Jag försöker alltid att sätta upp en personlig målsättning men den håller jag för mig själv… Det stående inför varje säsong och min karriär i stort är att hela tiden utvecklas och drivas av att se hur bra jag kan bli.

Varför har du nummer 23? Finns det någon historia bakom?

Nej inte egentligen. Det var nog inför säsongen 2012 tror jag som jag bara bestämde att jag skulle ha 23an. Mitt turnummer är egentligen 13. Förra året hade jag chansen att ta det men valde att tacka nej faktiskt. Nummer 23 är mitt nummer nu och det vill jag hålla kvar vid.

När den här intervjun publiceras är det just 23 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot även om du inte kommer till spel just då?

Det är såklart en speciell situation eftersom man inte kommer vara i ”fotbollsstadiet” då. Men det är ändå då serien drar igång så man dras med i det och ändå. Det är trots det man tränar inför. Någon gång under säsongen kommer jag ju vara tillbaka i spel så det är klart att jag längtar tills dess. Jag gillar den där säsongsbubblan man kommer in i med träningar och matcher hela tiden, framförallt tävlingsmatcher. Det är speciellt.

Vi närmar oss rekordmånga årskort på ståplats i år. Varför är stödet från hemmastå så viktigt för er spelare?

Jag känner att vi är väldigt starka hemma och att vi har varit det under de senaste säsongerna. En väldigt viktig anledning till det är ju vår publik som har ökat bra under de senaste säsongerna. Vi har folk som står bakom oss hela tiden och då når man de där extra procenten man inte trodde fanns. Vi får riktigt mycket energi av stödet på läktaren. Det betyder grymt mycket för oss spelare.

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 23 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

 

Läs mer

Matchreferat_1000x450

Nyhet | 23 mars

Seger med 1-0 i genrepet

Dagens bortamatch mot Norrby IF slutade med en 1-0 seger efter mål av Jakob Orlov. Första halvlek är relativt…

Startelvan_1000x450

Nyhet | 23 mars

Dagens startelva

Startelvan i dagens match mot Norrby IF ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson 20 Erik Moberg 7 Sebastian…