24 DAGAR KVAR – #24 AMIR AL-AMMARI!

8 mars 2018

Idag är det 24 dagar till seriepremiär och dags för intervju med #24 Amir Al-Ammari!

För dom som inte känner dig privat. Hur skulle du beskriva dig själv utanför fotbollsplanen?

Jag är 20 år gammal, fyller 21 senare i sommar. Bor på Öxnehaga där jag har bott hela mitt liv förutom mina tre år i Brøndby där jag var ungdomsproffs. Jag bor hemma hos familjen med mamma, pappa, min bror och en av mina systrar. Min andra syster har flyttat hemifrån. Jag är en väldigt lugn kille som mest tar det lugnt på fritiden och umgås med familj och vänner. Sen blir det ju mycket fokus på fotbollen såklart.

Vad tycker du bäst om att göra när du inte spelar fotboll?

Spelar jag inte fotboll så tittar jag ganska mycket på fotboll. Sen blir det mycket tid att umgås med vännerna och spela lite Playstation och sådär. Vi träffas, umgås och bara snackar och har kul tillsammans.

Vad brukar ni spela tillsammans? Är du duktig?

Det blir ju en del FIFA såklart. Nja, helt okej är jag väl men kanske inte lika duktig som de yngre killarna som spelar jämt, Peter Gwargis bland annat. Han spelar en del.

Förra året spelade du i Husqvarna FF. Hur känns det att nu vara en del av Jönköpings Södra IF?

Det känns bra. Gör man det bra i HFF känns det givet att man vill ta nästa steg och göra det lokalt. Man vill hela tiden framåt och jag kände efter ett bra år i division 1 med mycket speltid och seniorminuter i benen att jag var jag redo att ta ett nytt steg. När J-Södra tog kontakten så var det en självklarhet att jag ville ta det steget just till Södra.

Hur har omställningen att byta klubb varit? Du har bland annat redan fått möta HFF i en träningsmatch.

Det var speciellt att spela sin första match mot sitt gamla lag på det sättet men det var kul. Det första man vill när man kommer till en ny förening är ju att lära känna alla grabbarna. Jag kände vissa sen tidigare så det blev inte en jättestor omställning faktiskt. Bland annat så var ju fortfarande Robert (Gojani) här när jag kom till föreningen och han känner jag väl sedan vi var små. Vi har bott på samma gata när jag var yngre och jag har alltid suttit och tittar på när han spelat med de äldre killarna. Han har alltid varit en stor förebild.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare och vad vill du utveckla under året?

Mina främsta styrkor är min spelförståelse och förmåga att tänka smart på planen. Jag har en stor arbetskapacitet och arbetar alltid stenhårt i alla 90 + minuter. Jag tycker även att jag har en bra vänsterfot och passningsspel. Först och främst vill jag utveckla min fysik och bli lite starkare. Det finns alltid något man kan utveckla och bli bättre på, det gäller att finslipa på detaljerna hela tiden.

Nu har vi spelat lite matcher här under försäsongen. Hur laddar du upp på matchdag?

Jag brukar vakna upp och äta en ordentlig frukost och sen gå ut på en promenad för att komma igång och aktivera kroppen. Sen tar jag det ganska lugnt hemma. Beroende på när vi spelar försöker man få i sig lite lunch innan man drar iväg till lagets samligt. Annars gillar jag att lyssna på musik under dagen. Jag har inte något speciellt jag lyssnar på egentligen utan det är oftast en bra blandning.

Vi har ju en ny tränare i Jörgen Wålemark. Vad har du fått för intryck av honom såhär långt?

Väldig bra. Han pratar mycket med spelarna och tar åt sig mycket. Han ger mycket individuell feedback och berättar vad man ska utveckla vidare. Vi är i en fas där vi lär oss allt som är nytt och alla delar i det nya spelsystemet. Där jobbar vi alla tillsammans med tränarteamet för att göra det så bra som möjligt.

Vad tror du är de viktigaste nycklarna till att laget ska ha en lyckad säsong?

Att vi har en tydlig plan för hur vi ska göra. Allt måste klicka både på och utanför planen. Vi har en fantastiskt stämnig i laget och hade ett väldigt bra träningsläger i Spanien. Det är viktigt att alla strävar år samma mål hela tiden. Gör vi det så tror jag att vi kan bli ett lag i toppen av Superettan i år. Det är verkligen målet.

Vad har du för personliga mål inför säsongen?

Att utvecklas så mycket som möjligt och få mycket speltid på Superetta-nivå. Jag vill kunna etablera mig i laget. Trots min unga ålder så är jag en spelare som tar mycket ansvar på planen och pratar mycket hela tiden. Jag vill kunna bidra med mina ledaregenskaper.

Varför har du nummer 24? Finns det någon historia bakom?

Robert (Gojani) hade ju 24 tidigare och när han skulle lämna så snackade vi om det och han sa att han ville att jag skulle bära hans nummer efter honom. Han är en barndomsvän som lärt mig mycket när jag var yngre så jag är väldigt glad över att bära nummer 24 nu när han har lämnat.

När den här intervjun publiceras är det just 24 dagar kvar till säsongspremiär. Vad ser du mest fram emot?

Vi tränar ju hela vintern inför premiären och säsongen med tävlingsmatcher. Det är sådana matcher man vill spela där varje match är viktig. Att få gå ut inför all publik och göra allt vi kan för att ta oss tillbaka till Allsvenskan ser jag verkligen fram emot. Det ska bli kul att spela på större arenor än det var i division 1. Att få spela på Stadsparksvallen inför alla våra supportrar kommer bli väldigt roligt!

Vi närmar oss ju rekordsiffror i antal sålda årskort på ståplats i år. Hur viktigt är stödet från läktaren?

Det är såklart viktigt. Till exempel nu i Elmiahallen under cupmatcherna har det ju varit lite färre än vad som brukar vara på vallen men det har ändå varit en grymt skön känsla att höra dom på plats när man springer där på kanten. Jag tror att hela laget lyfts några extra procent när man ser att fansen sluter upp och stöttar laget i alla lägen!

Stort tack och lycka till. Nu är det bara 24 dagar kvar!

Köp årskort HÄR

Foto: Anna Hållams

 

Läs mer

Matchreferat_1000x450

Nyhet | 23 mars

Seger med 1-0 i genrepet

Dagens bortamatch mot Norrby IF slutade med en 1-0 seger efter mål av Jakob Orlov. Första halvlek är relativt…

Startelvan_1000x450

Nyhet | 23 mars

Dagens startelva

Startelvan i dagens match mot Norrby IF ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson 20 Erik Moberg 7 Sebastian…