Årsmötet för verksamhetsåret 2018 är genomfört

14 mars 2019

Onsdagen den 13 mars höll föreningen sitt årsmöte för verksamhetsåret 2018. Glädjande nog var det ca 150 medlemmar som samlades i Spegelsalen på Elite Stora Hotellet och mötet varade i ca 2 timmar.

Årsmötet inleddes med att ordförande Mats Tidstrand hälsade alla välkomna och kort därefter valdes Brivio Thörner till mötets ordförande och med Bo Ström som sekreterare.

Mats Tidstrand och föreningens kassör, Viktor Friberg, redogjorde därefter för verksamhetsberättelsen 2018 och med fastställande av årsredovisningen. Utifrån det faktum att föreningen åkte ur Allsvenskan 2017, vilket var första gången sedan -92 som vi åkte ur en serie, handlade presentationen mycket om svårigheterna i budgetering och vilka ekonomiska konsekvenser det blev under 2018. Mot bakgrund av att det också 2018 blev ett tufft sportsligt år så redogjordes det för vilka åtgärder som genomfördes under året med förklaring till de ekonomiska avvikelserna.

Efter att mötets medlemmar fastställt resultat- och balansräkning och resultatdeposition beviljades styrelsen ansvarsfrihet.

Mötets medlemmar fick därefter en presentation av styrelsens och klubbledningens idéer för verksamhetsåret 2019. Fredrik Ståhl, Andreas Jankevics, Andreas Brännström, Svante Westerberg och Vetton Gramozi presenterade innehåll från respektive verksamhetsgrenar och medlemmarna fick chans att ställa frågor inför den kommande säsongen. En av höjdpunkterna i presentationen får anses vara att Andreas Jankevics kunde presentera tre nyförvärv kopplat till samarbetet med Nkoranza Warriors S.C. Redan under torsdagen genomförde Aaron Donker, Emmanuel Boateng Agyenim och Sadick Abubakari sina första träningspass med herrlaget. Glädjande nog var det gott deltagande från vårt damlag på mötet vilket gjorde att Svante Westerberg både kunde redogöra för damlagets första tid tillsammans samt ställa frågor till spelare på plats.

Gällande förändringar i styrelsen hade Viktor Friberg meddelat att han inte ställer upp för omval samt att Rony Forsberg och Mikael Malmqvist avslutar sina styrelseengagemang. Mötets medlemmar gick på valberedningens förslag till ersättare och Peter Carlsson, Pernilla Westerberg och Per Gerleman valdes in som nya ledamöter i styrelsen.

Avslutningsvis var det dags för prisutdelning där Moa Nilsson Dalsjö tilldelades priset som Årets Ungdomsledare och Adam Gemheden fick priset som Årets Junior.

Årsmötet avslutades och föreningen vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som deltog på mötet.

 

Foto: Isac Wetterö, Photowe

 

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…