Förlust med 2-1 mot Degerfors IF

6 april 2019

Jönköpings Södra spelade idag sin bortapremiär i och med mötet med Degerfors. Det var en match där slutresultatet tyvärr inte speglade hela matchbilden.

Vi startade matchen på Behrn Arena mycket piggt med bra rörelse i anfallsspelet. Hela laget såg revanschsugna ut från tisdagens snöpliga förlust mot Halmstad och en som såg ut att vara på särskilt gott spelhumör var Fabio Gama, som ständigt skapade problem för Degerforsförsvaret från sin anfallsposition. Jönköpings Södras första heta målchans kom i den 13:e minuten då vi fick en frispark från ganska nära håll. Amir Al-Ammari var den som slog frisparken direkt mot mål vilket skapade problem för Ismael Diawara i motståndarmålet och på returen kunde Daryl Smylie få till ännu ett skott men något mål blev det inte den gången. Smylie skulle dock få en ny chans att komma med i målprotokollet bara minuter senare. Efter fint kombinationsspel fick Smylie tid att måtta skott från straffområdeslinjen och han kunde då mycket fint smeka in bollen bakom Diawara som den gången fick se sig slagen. 0-1 till Jönköpings Södra efter en mycket lovande start på matchen.

Degerfors skapade även dom några chanser i början av den första halvleken men dessa kom oftast från kontringar och väl framme vid mål kunde Frank Pettersson och försvaret ganska komfortabelt sätta stopp för de rödklädda. Jönköpings Södra fortsatte istället att ha mycket boll och skapade chanser att utöka ledningen, däribland genom Fabio Gama, vars skott i den 25:e matchminuten bara var decimeter från att sitta på rätt sida stolpen.

Därefter bjöd vi in Degerfors i matchen vilket skulle straffa sig och Degerfors tilläts kvittera genom Erik Björndahl på nick. Med bara sekunder kvar av den första halvleken blev Degerfors tilldelade straff efter att Alexander Jallow dragit ner en Degerforsspelare, en straff som sedan förvaltades genom Nikola Ladan. Det fick avsluta en första halvlek som började positivt för Jönköpings Södras del men som slutade med underläge 2-1 vid halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte Jönköpings Södra att ha mycket boll även om kvaliteten på spelet inte var på samma nivå som i början av matchen. Förutom en frispark i den 48:e matchminuten där Alexander Jallow sköt strax över mål dröjde det innan Jönköpings Södra skapade några riktiga målchanser i den andra halvleken. Istället bestod halvleken av mer och mer kampspel samtidigt som Degerfors försvarade sig bra. Ställningen 2-1 fortsatte att stå sig och det var inte förrän i slutet av matchen som Diawara i Degerforsmålet skulle bli hotad på riktigt. I den 84:e minuten fick nyförvärvet Edin Hamidovic en chans att göra mål i sin debut men målet uteblev efter räddning av Diawara. På tilläggstid fick vi en till chans att kvittera efter en tilltrasslad situation efter en hörna men även den gången kunde hemmaförsvaret bevara sin ledning. En sista möjlighet kom dock så sent som i den 99:e minuten på frispark. Från mycket nära håll var det Hamidovic som återigen fick chansen att rädda ett poäng men skottet gick över och strax därefter blåstes matchen av.

Ny chans till årets första trepoängare kommer på fredag då vi tar emot Dalkurd FF kl. 19.00 på Stadsparksvallen.

Byten
46’: Edin Hamidovic in – Amir Al-Ammari ut
75’: Tommy Thelin in – Tom Siwe ut
80’: Benjamin Tannus in – Fabio Gama ut

Statistik
Avslut: 8 – 14
Bollinnehav: 41 – 59

Domare: Joakim Östling

Publik: 632

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 14 juni

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot Syrianska FC ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Sv…