Omgång 19 – lördag 18/8 2018

Athletic Eskilstuna – Jönköpings Södra IF

På lördag bär det av till Eskilstuna för omgång 19 i årets Superetta. Matchen spelas på Tunavallen med matchstart kl. 18.00.

Jönköpings Södra möter ett AFC Eskilstuna som placerar sig på 3:e plats efter 18 omgångar vilket dom spelat till sig via 8 vinster, 8 oavgjorda och 2 förluster. Det senaste mötet lagen emellan spelades den 4 juni på Stadsparksvallen och slutade oavgjort, 0-0. Backar vi tillbaka till säsongen 2017 då båda lagen spelade i Allsvenskan så slutade mötet på Stadsparksvallen med hemmaseger, 1-0 och på Tunavallen summerades slutresultatet till 1-1.

Jönköpings Södras manager Christer Persson summerar läget inför lördagens match:

– Det var en stor besvikelse efter senaste matchen mot IFK Värnamo. Starten på matchen och fram till deras första mål är det spelmässigt godkänt. Därefter sjunker vår kvalitet och vi tar för många felbeslut både med och utan boll. Vi brister också i disciplin och fokus vilket gör att vi får två utvisningar emot oss. Det är aldrig acceptabelt och självklart inget beteende vi vill ha. Vi har som vanligt pratat igenom och analyserat matchen och nu samlat ny kraft och energi för att ta oss an AFC.

Hur mycket påverkar tabelläget stämningen i truppen?

– Vi fokuserar inte på tabellen i nuläget men vet samtidigt vart vi befinner oss. Vi ska skruva på allt vi kan för att komma bättre förberedda och få till en bättre prestation, både individuellt, men framförallt kollektivt. Spelare och ledare jobbar hårt tillsammans för att detta ska uppnås. Lyckas vi med det så kommer vi att skapa större marginaler för att kunna vinna matcher.

Vad är det då som måste till i matchen mot AFC Eskilstuna på lördag?

– Att vi jobbar närmare varandra både i försvar och anfall och är lojala mot matchplanen som vi lagt upp. AFC på bortaplan är en tuff utmaning men de har som alla andra lag delar i sitt spel som vi kan utnyttja. Det hoppas jag såklart att vi ska kunna göra samtidigt som vi måste fortsätta att tro på oss själva. Nu gäller det att hitta tillbaka till den nivå som jag vet att vi kan prestera på. Tillsammans ska vi vända den negativa trenden.

Då Daryl Smylie och Jesper Svensson tilldelades röda kort i senaste matchen mot IFK Värnamo så är de avstängda i matchen mot AFC Eskilstuna. Christer Persson och Stefan Jörgensen har tagit ut följande trupp till lördagens match:

1 Frank Pettersson
3 Tom Siwe
4 Max Watson
5 Fredric Fendrich
6 Fredrik Olsson
7 Erik Moberg
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
13 Carljohan Eriksson
14 Axel Lindahl
18 Pavle Vagic
19 Alexander Jallow
22 Sebastian Crona
24 Amir Al-Ammari
27 Lukas Eek
29 Benjamin Tannus
30 Ahmad Gero

 

AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra möttes i omgång 19 i en match som slutade 1-0 efter en mållös första halvlek och segermål i matchminut 94.

Efter en avvaktande inledning från båda lagen så kom en grönvit nick på mål efter 12 minuter och det var Jakob Orlov som stod för nickskarven. I matchminut 17 tvingas AFC Eskilstuna till ett målvaktsbyte och fem minuter senare hettade det till i hemmalagets straffområde då Erik Mobergs nick tog i ribban efter att Amir Al-Ammari slagit en väl avvägd frispark. Kort därefter kommer matchens första varning då Sebastian Crona fick syna det gula kortet. På övertid i första halvlek drar Fredric Fendrich iväg ett skott som resulterar i en hörna och kort därefter blåser domaren för halvtidsvila och första halvlek summeras till 0-0.

Andra halvleks första målchans kom i matchminut 49 när Alexander Jallow får till ett skott strax över hemmalagets målram. Jönköpings Södra gör ett byte i andra halvlek och det sker i matchminut 61 när Erik Moberg kliver av och Lukas Eek kommer in. Alexander Jallow får ytterligare en vass målchans i 76:e minuten men där hemmalagets målvakt står i vägen. Matchen går mot 0-0 men i matchens absolut sista händelse nickar hemmalagets Samuel Nnamani in 1-0.

Publik: 1 727 på Tunavallen

Domare: Fredrik Hansson