Omgång 19 – lördag 18/8 2018

Athletic Eskilstuna – Jönköpings Södra IF

På lördag bär det av till Eskilstuna för omgång 19 i årets Superetta. Matchen spelas på Tunavallen med matchstart kl. 18.00.

Jönköpings Södra möter ett AFC Eskilstuna som placerar sig på 3:e plats efter 18 omgångar vilket dom spelat till sig via 8 vinster, 8 oavgjorda och 2 förluster. Det senaste mötet lagen emellan spelades den 4 juni på Stadsparksvallen och slutade oavgjort, 0-0. Backar vi tillbaka till säsongen 2017 då båda lagen spelade i Allsvenskan så slutade mötet på Stadsparksvallen med hemmaseger, 1-0 och på Tunavallen summerades slutresultatet till 1-1.

Jönköpings Södras manager Christer Persson summerar läget inför lördagens match:

– Det var en stor besvikelse efter senaste matchen mot IFK Värnamo. Starten på matchen och fram till deras första mål är det spelmässigt godkänt. Därefter sjunker vår kvalitet och vi tar för många felbeslut både med och utan boll. Vi brister också i disciplin och fokus vilket gör att vi får två utvisningar emot oss. Det är aldrig acceptabelt och självklart inget beteende vi vill ha. Vi har som vanligt pratat igenom och analyserat matchen och nu samlat ny kraft och energi för att ta oss an AFC.

Hur mycket påverkar tabelläget stämningen i truppen?

– Vi fokuserar inte på tabellen i nuläget men vet samtidigt vart vi befinner oss. Vi ska skruva på allt vi kan för att komma bättre förberedda och få till en bättre prestation, både individuellt, men framförallt kollektivt. Spelare och ledare jobbar hårt tillsammans för att detta ska uppnås. Lyckas vi med det så kommer vi att skapa större marginaler för att kunna vinna matcher.

Vad är det då som måste till i matchen mot AFC Eskilstuna på lördag?

– Att vi jobbar närmare varandra både i försvar och anfall och är lojala mot matchplanen som vi lagt upp. AFC på bortaplan är en tuff utmaning men de har som alla andra lag delar i sitt spel som vi kan utnyttja. Det hoppas jag såklart att vi ska kunna göra samtidigt som vi måste fortsätta att tro på oss själva. Nu gäller det att hitta tillbaka till den nivå som jag vet att vi kan prestera på. Tillsammans ska vi vända den negativa trenden.

Då Daryl Smylie och Jesper Svensson tilldelades röda kort i senaste matchen mot IFK Värnamo så är de avstängda i matchen mot AFC Eskilstuna. Christer Persson och Stefan Jörgensen har tagit ut följande trupp till lördagens match:

1 Frank Pettersson
3 Tom Siwe
4 Max Watson
5 Fredric Fendrich
6 Fredrik Olsson
7 Erik Moberg
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
13 Carljohan Eriksson
14 Axel Lindahl
18 Pavle Vagic
19 Alexander Jallow
22 Sebastian Crona
24 Amir Al-Ammari
27 Lukas Eek
29 Benjamin Tannus
30 Ahmad Gero