Omgång 17 – lördag 4/8 2018

Degerfors IF – Jönköpings Södra IF

I den 17:e omgången av Superettan möts Degerfors och Jönköpings Södra i en match där första halvlek slutade mållös. Jönköpings Södras vassaste målchans kom i slutminuterna då Tommy Thelin spelade fram Peter Gwargis. Skottet räddades dock av Degerfors målvakt. Det var en halvlek där Jönköpings Södra tvingades till ett byte redan efter 18 minuter då Anton Liljenbäck utgår skadad och ersätts med Peter Gwargis. Det innebar även en omdisponering i laget då Jesper Svensson fick flytta ner som vänsterback.

Andra halvlek börjar bra sett med grönvita ögon då Jakob Orlov gör 0-1 redan två minuter efter pausvilan. En ledning som kvitteras i den 57:e matchminuten då hemmalaget gör 1-1 i efterspelet från en hörna. Strax därefter tvingas Jönköpings Södra göra sitt andra byte då målskytten Jakob Orlov utgår och ersätts av Fredrik Olsson. I den 69:e matchminuten genomför de grönvita sitt tredje och sista byte då Erik Moberg utgår och ersätts av Amir Al-Ammari. Kort därefter får hemmalaget straff vilket resulterar i en 2-1 ledning trots att Frank Pettersson är på bollen.

Ett skott tätt utanför av Peter Gwargis i den 90:e minuten blir den sista chansen till kvittering i en match som slutar 2-1 till Degerfors.

Nya tag måndagen den 13 augusti då IFK Värnamo gästar Stadsparksvallen.