Omgång 4 – söndag 21/4 2019

Norrby IF-Jönköpings Södra IF

Inför hemmamatchen mot Dalkurds FF tvingades Alexander Jallow till ett sent återbud p g a sjukdom. Nu är han tillbaka vilket ger oss följande matchtrupp till söndagens bortamatch mot Norrby IF:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
9 Tommy Thelin
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
20 Erik Moberg
21 Benjamin Tannus
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
27 Adam Gemheden
30 Ahmad Gero

Efter den efterlängtade segern senast mot Dalkurd hoppas nu Jönköpings Södra kunna fortsätta på vinnarspåret i söndagens match borta mot Norrby IF.

Norrby är ett av de lag i Superettan med relativt små ekonomiska förutsättningar. De flesta spelarna i laget har heltidsjobb på sidan av planen och spelarbudgeten som finns att tillgå är bland den lägsta i serien. Trots detta har man lyckats hålla sig kvar i Superettan under sina två första år i serien och laget hoppas kunna fortsätta etablera sig under denna säsongen.

Motståndarna från Borås har inlett årets serie lovande med en vinst och två oavgjorda vilket placerar laget på en sjätteplats efter tre spelade omgångar. Trots att laget redan hunnit möta tippade topplag som Örgryte och Öster är Boråsarna alltså obesegrade hittills, en svit som Jönköpings Södra förhoppningsvis kan sätta stopp för nu i helgen.

Trots de ekonomiska förutsättningarna i klubben så är det ändå en ganska stark trupp som tränare Mohammed Ali Khan har att jobba med i år. Lagets största stjärna är onekligen anfallaren Richard Yarsuvat som under de två senaste åren har gjort sammanlagt 26 mål i Superettan med en skytteligaseger från 2017 som den största framgången. Yarsuvat ser ut att kunna bli farlig även i år då han lyckades göra sitt första mål redan i seriepremiären mot Örgryte.

Om man ser till hur Norrby agerat på transfermarknaden inför säsongen så har laget spetsat till offensiven med några riktigt spännande namn. På anfallssidan är både Robin Strömberg och Dardan Rexhepi nya i klubben och det är inga dåliga namn att få in till en forwardsuppsättning som redan har Richard Yarsuvat. Strömberg kommer senast från Ljungskile i division 1 södra där han vunnit skytteligan de två senaste åren och han hoppas nu hålla igång den målformen även i Superettan. Lägg där till Rexhepi som har över 100 allsvenska matcher på meritlistan och Jönköpings Södras backlinje lär ha fullt upp när lagen möts nu på söndag.

Matchen spelas nu på söndag den 21:a april på Borås Arena med avspark kl. 15.00. Biljetter finns att köpa på Norrbys hemsida www.norrbyif.se.