Omgång 1 – måndag 3/4 2017

Örebro SK – Jönköpings Södra IF

Seriepremiär borta mot Örebro och som vi har längtat. J-Södra åker till Närke imorgon strax efter lunch och har med sig 18 spelare i matchtruppen. Det är en nästintill skadefri trupp på sånär Stian Aasmundsen som har problem med en hälsena. Målvakten Anton Cajtoft är i full gång igen och tränar för fullt men får vänta på comebacken. Däremot kan det snart vara aktuellt för spel i U21-serien för Anton.

Örebro brukar bjuda sin hemmapublik på ett fartfyllt spel och har för vana att plocka många poäng där. Ifjol blev det poäng i 11 av de 15 hemmamatcherna däribland segern mot J-Södra med 2-1. I Alexander Axéns lag finns i år bl.a nyförvärven Filip Rogic, Johan Mårtensson, Kennedy Igboanaike och Damien Plessis.

# Båda lagen genrepade med seger i bagaget. J-Södra slog IFK Värnamo med 5-1 medan ÖSK besegrade de finska mästarna IFK Mariehamn med 4-1.

# Startelvan presenteras 90 minuter före avspark på hemsidan. Som vanligt kan ni följa matchen via oss på twitter.

Truppen

1 Francisco Mancilla
2 Jonathan Tamimi
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
6 Stefan Karlsson
7 Dzenis Kozica
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
11 Arni Vilhjalmsson
12 Jesper Svensson
14 Alejandro Portillo
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
20 Christos Gravius
21 Sergio Calatayud
22 Evgenij Kobozev
24 Robert Gojani
26 André Calisir

 

J-Södra föll i den allsvenska premiären med 2-1 borta mot Örebro SK. Hemmalagets Ferhad Ayaz pricksköt in 1-0 redan i den 14:e matchminuten och det skulle också bli den första halvekens enda mål. Nästan omgående i andra halvlek kvitterade J-Södra genom Daryl Smylie som snyggt nickade in 1-1 bollen. I den 81:a minuten får Örebro straff som Nahir Besara förvaltar efter egen retur. Tungt at inte få med sig några poäng hem till Jönköping men det var ändå en premiär med mersmak.

J-Södra gjorde en bra match och hade flertalet målchanser utöver målet. Under den första halvleken hade bland annat Dzenis Kozica finfina chanser men bollen ville inte in bakom hemmalagets Oscar Jansson. J-Södra förde spelet och hade 9-4 i avslut efter 45 minuter.

Rivstarten i andra halvlek gav omgående 1-1. Robert Gojanis smekande hörna fram till en framspringande Daryl Smylie gav en otagbar kvittering. J-Södra hade bud på ledningsmål och borde kanske också gjort något mer denna afton. Slutet blev en nervpärs och straffen var väldigt tveksam från läktarhåll. Jonathan Tamimi rör knappt Örebros Kennedy Igboananike men han faller och domaren Bojan Pandzic blåser för straff. Dessutom får Jonathan sitt andra gula kort och får lämna planen. Evgenij Kobozev räddar först straffen från Besara men hinner inte med på returen där Besara är först och slår in bollen i mål.

J-Södra försöker mobilisera kraft och får ett jätteläge till kvittering men André Calisir missar. Närmare än så kommer man inte och Örebro vinner matchen med 2-1.

MATCHFAKTA:

Örebro – Jönköpings Södra 2-1 (1-0)

1-0 (14) Ferhad Ayaz 1-1 (48) Daryl Smylie 2-1 (81) Nahir Besara

Publik: 7.073 på Behrn Arena

Domare: Bojan Pandzic, Göteborg

LAGET:

Evgenij Kobozev – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Jonathan Tamimi (utv 81) – Robert Gojani, Fredric Fendrich – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Arni Vilhjalmsson (71)

Inhoppare: Jesper Svensson (71) Sergio Calatayud (84)

Övriga: Francisco Mancilla, Tom Siwe, Alexander Jallow, Christos Gravius och Alex Portillo

STATISTIK:

Skott: 14-16 (4-9)
Skott på mål: 12-9 (4-4)
Hörnor: 4-7 (2-0)
Frisparkar: 28-15 (14-4)
Offside: 0-4 (0-3)
Gula kort: 2-2 (0-0)
Röda kort: 0-1 (0-0)