Inför söndagens träningsmatch mot IK Brage

5 juli 2019

På söndag åker vi till Örebro för att möta IK Brage i en träningsmatch. Matchen spelas på Karlslunds Arena med matchstart kl. 13.00.

När vi mötte Brage på Stadsparksvallen i våras slutade det med en skön 2-0-seger efter mål av de båda inhopparna i matchen, Jakob Orlov och Fabio Gama. Returmötet på Domnarsvallen i Borlänge spelas först i omgång 28 söndagen den 20 oktober. Det aktuella tabelläget i Superettan visar att Brage befinner sig på allsvensk kvalplats med 24 inspelade poäng och där vi själva innehar platsen bakom, 4:e platsen, på 23 poäng. Brage har spelat in sina poäng via tabellraden 7-3-4 där vi själva radat upp 7-2-5. När vi summerar plus-minus-tabellen så är det lika jämnt mellan de båda lagen där Borlängelaget gjort 19 mål och släppt in 11. Det kan jämföras med våra 23 gjorda och 11 insläppta. Även i skytteligan håller vi oss bredvid varandra där vår egen Edin Hamidovic och Brages Anton Lundin delar på andraplatsen med sju gjorda mål vardera.

Med andra ord ett väldigt jämnt läge mellan de båda lagen när 14 omgångar är summerade och vi nu träningsspelar inför omstarten av Superettan.

Även Brages spelare och ledare återsamlades för träning i veckan igen efter några dagars semester. Den 1 juli lät Borlängeklubben meddela att Alexander Ekblad återvänder till sin moderklubb efter senast ha representerat Dalkurds FF. I torsdags lottades andra omgången av Svenska Cupen och Brages del innebär det att man på bortaplan möter division 4-laget Dagsbergs IF från Norrköping.

Vi publicerar vår matchtrupp under lördagen och för er som inte befinner er i Örebro på söndag så livesänds matchen via Jönköpings Posten, www.jp.se.

 

 

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 20 oktober

Startelvan

1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Svensson 7 Sebastian Crona 3 Tom Siwe 19 Alexander Jallow 5 Fredric Fendrich…