J-Södra II vidare i Hyundai Cup efter seger mot IK Tord

16 maj 2017

Jönköpings Södra II spelade på torsdagskvällen match mot IK Tord i Hyundai Cup på Jordbrovallen. J-Södra vann matchen med 3-1 (1-0).

Hemmalaget började matchen i ett högt tempo och redan efter någon minut hade Kalle Ekman ett skott i stolpen.  J-Södra fortsatte att spela bra under första delen av halvleken och man kunde också ta ledningen efter 25 minuter. Benjamin Sörman kom högst på en hörna och kunde nicka in 1-0.

I slutet av halvleken började hemmalaget att slarva lite i sitt passningsspel och gästerna kunde ta över spelet dock utan att få utdelning. I andra halvlek fortsatte ”di gröne” att slarva lite och gästerna kunde skapa en del målchanser. I 60:e minuten kom kvitteringen för IK Tord genom Gustav Sahlin.

Efter kvitteringen tog J-Södra tag i taktpinnen igen och tryckte på för ett ledningsmål. Det dröjde dock till slutet av matchen innan man fick utdelning. Först kunde William Stille sätta dit 2-1 med ett välplacerat skott.  I slutminuterna fastställde Daniel Ljung slutresultatet till 3-1 efter några dragningar sköt Ljung ett skott som styrdes in av en Tord-försvarare. Innan det sista målet hade Kalle Ekman fått sitt andra gula kort och hemmalaget gjorde alltså 3-1 målet med en man mindre på planen.

En blandad prestation av Jönköpings Södra II där topparna i spelet var höga men jämnheten måste förbättras. Nu väntar en ny match i Hyundai Cup och motståndare lottas vid ett senare tillfälle.

Läs mer: http://smalandsfotbollen.se/match/?scr=result&fmid=3727476

 

Läs mer

Startelvan

A-lag | 23 maj

Dagens startelva

Jönköpings Södras startelva i dagens möte mot Degerfors IF. 13 Carljohan Eriksson 3 Tom Siwe 4 Max Watson …