Jönköpings Södras U15 bäst i Småland

10 oktober 2017

Jönköpings Södras U15 tog i fredags DM-guld när man i bortaslog Nässjö FF i finalen.

J-Södra börjar matchen bäst och gjorde 1-0 redan i den 3:e matchminuten genom en kontring där Anthony Bakic hittade in bakom backlinjen och petar in bollen.

Sedan kommer vi in i en sämre period där De gröne fick spela med en man mindre i 10 minuter (gult kort).  Matchen blir ganska svängig och både lagen skapar en del målchanser som dock inte resulterade i något. I slutet av första halvlek hittar Anthony Bakic in bakom Nässjös backlinje ännu en gång och gör 2-0 som står sig halvleken ut.

Andra halvlek började tufft och Nässjö kommer till en del bra chanser men utan att hitta mål. I den 60:e matchminuten kommer dock reduceringen så ett distansskott från hemmalget letar sig över J-Södras målvakt. Strax där efter får Nässjö frispark som letar sig in i nät och matchen är kvitterad. Spänningen är olidlig!

Efter kvitteringsmålet så sätter Jönköping en högre press och på så sätt kommer man in mer och mer i matchen.  I den 72:e matchminuten får Nässjö en spelare utvisad och med en man mindre lyckas vi göra både 3-2 än en gång av Anthony Bakic (hattrick!), och 4-2 via Sem Estifanos.

Segern var bärgad och guldet blev grönt! U15 kan kallas sig bäst i Småland!

Tränarnas kommentar efter matchen:
– Det var en jämn tillställning som hade kunnat sluta hur som helst. Trots att vi inte riktigt kommer upp i den nivån vi kan prestera på så lyckas vi vinna matchen tillslut ta hem DM guldet.

 

 

Läs mer

Matchreferat_webb

A-lag | 23 september

Förlust i Falkenberg

Efter en mållös första halvlek gör Falkenberg två mål i den andra och slutresultatet skrivs 2-0 i matchen mel…

Startelvan

A-lag | 23 september

Dagens startelva!

Följande startelva är uttagen till dagens match mot Falkenbergs FF: 1 Frank Pettersson 4 Max Watson 5 Fredri…