Motståndarkollen Degerfors IF

5 april 2019

Med en knapp premiärförlust mot Halmstad i bagaget är det nu Degerfors borta som gäller härnäst för Jönköpings Södras del.

Degerfors slutade förra säsongen på en stabil sjundeplats i tabellen och laget hoppas säkerligen kunna bygga vidare på det under denna säsongen. Om man ska tro media så kommer värmlänningarna bli ett mittenlag även i år då laget tippas som åtta i mediakårens sammanställda förhandstips inför säsongen.

Klubben har, trots enbart cirka 7 000 invånare på orten, en lång tradition av Superettanfotboll och fortsätter år ut och år in att imponera sett till förutsättningarna. Mannen som ska försöka hålla igång den trenden är lagets tränare Stefan Jacobsson som nu går in på sin tredje säsong som huvudtränare.

Likt Jönköpings Södra så har även Degerfors sin seriepremiär avklarad och laget visade då direkt prov på att man kan vara ett lag att räkna med på den övre halvan under denna säsongen. I premiären borta mot nykomlingarna Syrianska vann man med komfortabla 4-1 efter bland annat två mål av nyförvärvet Rasmus Alm. Att laget mäktade med fyra mål framåt är heller ingen slump. Degerfors är ett offensivt balanserat lag som ofta gillar att föra spelet med mycket bollinnehav. En stor del av spelet kretsar då kring lagets mittfältskreatör Nikola Ladan, en spelare som Jönköpings Södra behöver ha koll på när lagen möts nu på lördag.

När det gäller spelartransfers inför säsongen så är lagets kanske största tapp högerbacken Kevin Wright, som för bara några veckor sen blev klar för Örebro efter en stark fjolårssäsong. På pluskontot har man däremot fått in meriterade Marcus Astvald, som nu återvänder till klubben efter tre år som inneburit spel i norska Levanger och senast i Brage. En annan spelare värd att ha lite extra koll på hos de rödklädda är anfallaren Erik Björndahl som förra säsongen slutade på en delad andraplats i seriens skytteliga med 14 gjorda mål. Backlinjer runtom i serien lär ha fullt upp med Björndahl även i år och förhoppningsvis kan Jönköpings Södra hålla honom borta från målprotokollet när lagen möts nu i helgen.

Under veckans besiktning av Stora Valla underkändes gräsmattan inför Degerfors hemmapremiär. Matchen spelas nu på lördag den 6 april men är flyttad till Behrn Arena i Örebro med avspark kl. 13.30. Biljetter till matchen går att köpa på Degerfors hemsida http://degerforsif.se/.

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 14 juni

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot Syrianska FC ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Sv…