Motståndarkollen IFK Göteborg

14 september 2017

På lördag är det dags för bortamatch i allsvenskan och det är IFK Göteborg som står för motståndet.

Senast Jönköpings Södra mötte IFK Göteborg var i mötet på Stadsparksvallen den 2 juli. Den matchen slutade 0-2 efter mål av Mikkel Diskerud och Tobias Hysén. Sedan dess har IFK Göteborg gjort ett skifte av tränare då Jörgen Lennartsson fick lämna och Alf Westerberg tog över med Torbjörn Nilsson som assisterande. Om Nilsson finns med i båset på lördagens match och något oklart då han tidigare i veckan slet av hälsenan vid ett tre mot tre-spel och operation och gips väntar. Man har även tappat Mattias Bjärsmyr som under sommarens transferfönster lämnade för spel i turkiska Sivasspor.


IFK Göteborg ligger inför den 23:e omgången på 10:e plats i den allsvenska tabellen på totalt 30 poäng. Laget har gjort 30 mål framåt och såväl den interna skytteligan som passningsligan toppas
av Tobias Hysén. Med 8 gjorda mål och 5 målgivande passningar placerar sig Hysén på 4:e plats i allsvenskans poängliga. Hysén är en spelare som man alltid får se upp med, däremot är den andra målskytten från mötet på Stadsparksvallen, Mikkel Diskerud, avstängd i lördagens möte på Gamla Ullevi.


Att kalla IFK Göteborg för en av giganterna i svensk fotboll är knappast en överdrift. Föreningen bildades 1904 och har 85 allsvenska säsonger bakom sig och fjolårssäsongen slutade med en
4:e plats
för Blåvitt. Föreningen har blivit svenska mästare 18 gånger och 7 gånger har man kunnat titulera sig cupmästare. Utöver det minns också många UEFA-cupgulden från 1982 och 1987 samt fyra Champions Leugue-äventyr under 90-talet.

Matchen på lördag spelas på Gamla Ullevi med en publikkapacitet om 18 600 åskådare och matchstart är kl 14.00.

 

Läs mer