Motståndarkollen inför lördagens match mot Örgryte IS

7 maj 2019

I bagaget har vi nu två matcher där det inte gått vår väg i och med förlusten senast mot GAIS och det dråpliga poängtappet mot Frej innan dess. Det lär med andra ord vara ett revanschsuget lag som i helgen återvänder till Göteborg för bortamatch mot Örgryte.

Örgryte var inför säsongen ett av lagen som många såg som kandidater till att vara högt uppe i tabellen och kanske till och med vinna den. Efter sex spelade omgångar är det också i toppen som laget befinner sig i och med sin fjärdeplats, detta trots att laget har förlorat sina två senaste matcher.

Inför säsongen var Örgryte ett av de mest aktiva lagen på spelarmarknaden med flera etablerade spelare som både lämnade och anslöt. På pluskontot har göteborgarna bland annat fått in två riktigt farliga anfallare i form av återvändande Ailton Almeida och den allsvenskt meriterade Victor Sköld. Trots spelare som Sköld och Almeida på topp är det ett annat namn som stått ut ännu mer för Örgryte här i säsongsinledningen. I lagets 3-4-3-system har den tredje komponenten längst upp varit Gustav Ludwigson och 25-åringen har hittills stått för tre mål och tre assist. Det är med andra ord en högklassig offensiv som Jönköpings Södra ställs emot i helgens match.

Bland spelarna som däremot lämnat klubben inför säsongen är det framför allt ett namn som sticker ut. Hela seriens poängkung från förra året Diego Montiel valde i slutet av förra året att testa lyckan utomlands i och med flytten till belgiska Beerschot och det är säkerligen en spelare som Öis kommer sakna under 2019.

Trots förlusten av Montiel bör Örgryte även i år vara ett av de mest offensivt skickliga lagen i serien med flera framstående pjäser, några av dom redan nämnda. Göteborgarna föredrar, likt coach Brännström och hans mannar, att spela upp bollen längs backen och själva föra spelet så räkna med att det kan bli något av ett ställningskrig mellan lagen nu på lördag.

Matchen spelas som sagt nu på lördag den 11:e maj på Gamla Ullevi med avspark kl. 18.00. Biljetter finns att köpa här https://www.ticketmaster.se/event/orgryte-is-jonkopings-sodra-if-biljetter/527943

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…