Motståndarkollen inför matchen mot Dalkurd FF

10 april 2019

Jönköpings Södra IF tar på fredag emot Dalkurd hemma på Stadsparksvallen. Det blir en match mellan två lag som båda hoppas kunna ta säsongens första trepoängare.

Dalkurds sejour i Allsvenskan blev en kortvarig sådan. Laget lyckades inte överleva debutsäsongen förra året och tvingas nu ta nya tag i Superettan istället. Det gör man med en ny huvudtränare vid rodret och med många nya spelare i truppen. Bland de noterbara nyförvärven går det bland annat att hitta mittbacken Markus Thorbjörnsson. Thorbjörnsson var under hösten förra året inlånad i klubben från Kalmar FF men har nu gjort flytten till de grönklädda permanent. Mittbacken har mycket allsvensk rutin från tiden i Kalmar och kan säkert bidra med stabilitet till ett lag som är i stort behov av just det.

Ett återkommande samtalsämne gällande Dalkurd har under de senaste åren varit den minst sagt märkliga situationen angående vart laget faktiskt ska spela någonstans. Efter att ha haft sin bas i Borlänge bestämdes det inför förra året att klubbens verksamhet skulle flyttas till Uppsala, detta trots att laget inte hade en arena att spela på där. Till slut togs beslutet att lagets hemmamatcher under förra året istället skulle spelas i Gävle, ett beslut som gäller även denna säsongen.

Dalkurd är, precis som tidigare år, ett tekniskt skickligt lag med en del spetspelare framåt i form av bland annat Ahmed Awad och Ferhad Ayaz som båda bör kunna producera mycket poäng för de grönklädda i år. Det är dock en relativt ny och även tunn trupp som lagets nya tränare Paul Olausson har till sitt förfogande vilket gör att Dalkurd känns oerhört svårtippade denna säsong.

Laget har inlett den här säsongen med en oavgjord och en förlust. 0-0 mot Öster i premiären följdes upp av en tung 0-4-förlust hemma mot Brommapojkarna senast. Olausson och hans mannar väntar alltså fortfarande på att spräcka målnollan och även om det har varit tufft motstånd hittills så är dom nog väldigt angelägna om att vända på den negativa trenden i helgens match mot Jönköpings Södra.

Matchen spelas nu på fredag den 12 april med avspark kl. 19.00 på Stadsparksvallen. Biljetter finns att köpa på hemsidan och i liveappen.

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 14 juni

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot Syrianska FC ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Sv…