Motståndarkollen Örebro SK

10 augusti 2017

På söndag är det dags för den 19:e omgången i allsvenskan och vi tar emot Örebro SK hemma på Stadsparksvallen. 

Örebro SK gör sin 49:e säsong i allsvenskan och den fjärde säsongen i rad då man var nykomlingar i allsvenskan 2014 tillsammans med Falkenberg. Då hade man Per-Ola Ljung som huvudtränare och återkomsten i allsvenskan startade bra för att gå sämre under sommaren. Det var även här Per-Ola Ljung meddelade att han kliver av tränaruppdraget och Alexander Axén tog över med Axel Käll som assisterande. Ett par som finns på tränarbänken även i dagens Örebro.

Under åren 2014-2016 har Örebro radat upp placeringarna 6:a, 9:a och 9:a i den allsvenska tabellen.

Inför söndagens match placerar man sig på tionde plats i årets tabell. Laget har en synnerligen jämn spridning på sina resultat då dom 18 spelade matcherna i år har resulterat i sex vunna, sex oavgjorda och sex förluster. Hitintills har laget gjort 24 mål framåt och då det är det värt att notera att hälften av dessa kommer från Nahir Besara som står på sju mål och Kennedy Igboananike som noterats för fem mål. Nahir Besara har även noterats för tre målgivande passningar vilket gör att han placerar sig på en femteplats i allsvenskans poängliga. Därför är det inte särskilt förvånande att Örebros supportar röstat fram Nahir till månadens spelar i juli.

Örebros senast match spelades hemma på Behrn Arena då man tog emot IF Elfsborg. Trots en 2-0 ledning efter första halvlek så slutade matchen 2-2 efter en Elfsborgskvittering i matchminut 81. Annars är det tydligt att Örebro trivs hemma på Behrn Arena då fem av dom sex vinstmatcherna i år har skett på hemmaplan.

 

Läs mer