Ny U19-tränare är klar för Jönköpings Södra IF

4 december 2018

I och med de tankar vi har om långsiktig utveckling av föreningens akademiverksamhet kommer vi framöver ha en gemensam U19/U17 trupp. Det är huvudtränaren för U19-laget som är ansvarig för truppen och vi kommer tävla med dessa lag i U19 division 1 och U17 division 1. 

Jonathan Arnet är klar som ny ansvarig för föreningens U19/U17 trupp.

Jonathan är 27 år och kommer närmst från finska Mikkelin Palloilijat där han varit assisterande tränare i det a-lag som spelat i finska division 1 samt huvudtränare för U20-laget. Jonathan kommer ursprungligen från Kungälv och har tidigare varit verksam i bl. a. Västra Frölunda och Häcken.

-När jag talat med både Andreas Jankevics och Andreas Brännström kände jag att det var spännande saker på gång i Jönköpings Södra. Det känns bra att komma till en etablerad förening som vill bli ännu starkare på ungdomssidan, säger Jonathan Arnet.

-I Jonathan har vi fått in en coming man inom tränarskrået. Jonathan har det driv och de tränar-och ledaregenskaper som behövs för rollen. Vi är övertygade om att Jonathan tillsammans med övriga tränare i akademin har kapaciteten att utveckla vår verksamhet till den nivå som krävs för att utveckla fler unga spelare till vårt A-lag, säger Andreas Jankevics.

Jonathan påbörjar sitt uppdrag den 1 januari 2019 och kommer i samband med det flytta till Jönköping.

 

 

Läs mer