Säsongen 2019 är igång!

13 januari 2019

Se klipp i spelaren ovan.

 

Under lördagen genomfördes upptaktsträffen för säsongen 2019 och nästan 400 södraiter samlades i Elmiahallen för att bekanta sig med både herr- och damtruppen.

Först berättade föreningens sportchef Andreas Jankevics, hur tränarstaben för herrlaget ser ut inför den kommande säsongen och hur truppen har kompletterats med de nyförvärv som hitintills är klara. Därefter berättade herrlagets huvudtränare Andreas Brännström hur den första träningsveckan genomförts och vad man fokuserar på under de kommande veckorna. Vi fick höra resonemanget gällande de kommande matcherna i svenska cupen och på vilket sätt Andreas Brännström vill se vårt spel utvecklas under säsongen.

Därefter var det dags för hela herrtruppen att presenteras och vi fick höra Philip Wiström, Joakim Karlsson, Tommy Thelin och Anton Cajtoft redogöra för hur dom ser på den kommande säsongen i Superettan.

Sen var det ett historiskt ögonblick när föreningen för första gången på över 40 år kunde presentera en damtrupp som ska representera föreningens färger i division 4 den kommande säsongen. Lagkapten Lina Gustafsson fick berätta varför hon valt att hoppa på vår damsatsning och hur den första månaden varit tillsammans med de nya lagkamraterna. Lina drog även ner dagens största applåd när hon rakt på sak berättade att målsättningen är att stå som seriesegrare efter säsongen 2019.

Under ca en timma genomförde sen de båda trupperna var sitt träningspass i Elmiahallen samtidigt som det bjöds på korv och fanns möjligheter att köpa souvenirer, teckna medlemskap och skaffa sitt årskort till Stadsparksvallen. Givetvis fanns Green Machine på plats där det fanns chans att shoppa deras schyssta prylar och att säkerställa en plats i bussarna upp till Friends Arena för att supporta i cupmatchen mot de svenska mästarna AIK lördagen den 16 februari.

Ett stort tack till alla som möjliggjorde dagen och framförallt till alla södraiter på plats som gav härlig energi till våra spelare och ledare inför säsongen 2019.

Foto: Axel Boberg
Film: Isac Wetterö, Photowe

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…