Seger med 1-0 efter mål på övertid

12 april 2019

Jönköpings Södra sparkade ikväll igång Superettans tredje omgång i och med matchen hemma mot Dalkurd, och efter två inledande förluster var behovet av en seger extra stor.

Inledningsvis var det inget av lagen som riktigt tog kommandot över matchen utan publiken på Vallen bjöds på en hel del böljande spel. Den första riktigt heta målchansen kom i den 15:e minuten då Dalkurd kom till en kontringsmöjlighet via Simon Alexandersson. Anfallaren fick då ett bra läge att spräcka nollan men skottet räddades av Frank i målet. Ju längre halvleken sedan gick desto mer tog gästerna över matchen mot ett Jönköpings Södra som hade mycket svårt att få till sitt offensiva spel. När vi väl fick chansen att organisera spelet blev vi ofta snabbt av med bollen och fick istället förlita oss på chansbollar framåt. Dalkurd skulle då också få en gyllene chans att sätta första målet strax innan halvtidsvilan. I den 42:e minuten blev gästerna tilldelade straff efter en nickduell där gästernas Simon Alexandersson fick en knuff i ryggen. Straffen slogs av Ahmad Awad men inte bättre än att den hamnade utanför målramen. Det fick avsluta första halvlek.

När den andra halvleken sedan drog igång gick det inledningsvis inte att se någon uppryckning från Jönköpings Södras sida. Dalkurd ägde bollinnehavet och vi föll ofta ner djupt på egen planhalva vilket gjorde att det blev oerhört svårt att skapa något när vi väl fick tag i bollen. För att försöka väcka laget byttes Daryl Smylie in i den 62:e minuten och det verkade få viss effekt på laget. Under en period var det då vi som ägde spelet och kunde flytta upp laget. Vi fick då också in en boll i mål men Edin Hamidovic blev tyvärr avvinkad för offside i situationen och 0-0 fortsatte att stå sig.

Matchen såg sedan länge ut att sluta mållöst. Inget av lagen lyckade skapa något större tryck mot motståndarens mål medan matchklockan tickade upp mot tilläggstid. Väl där lade domare Per Melin till två minuter och då kom till slut ett mål, och detta för oss. Amir Al-Ammari slog en hörna som skapade kaos i Dalkurds straffområde. Dalkurd lyckades hålla bollen utanför mållinjen flera gånger men nu skulle bollen bara in. Till slut kunde Sebastian Crona forcera in ledningsmålet och Vallen brast då ut i ett enda stort glädjerop. Så mycket mer hanns inte med efter målet utan Jönköpings Södra kunde då, trots en ganska svag insats, kamma hem tre oerhört sköna poäng.

Byten och statistik
62’: Daryl Smylie in – Fabio Gama ut
93’: Ahmad Gero in – Edin Hamidovic ut

Skott på mål: 3-5

Bollinnehav: 44-56

Domare: Per Melin

Publik: 1 820

 

 

Läs mer