Seger med 2-0 i torsdagens hemmamatch

16 maj 2019

Torsdagskvällen bjöd på utmärkta förutsättningar för en riktigt bra match då Öster gästade ett soligt Stadsparksvallen för årets första Smålandsderby, och det blev ett derby värt att minnas.

Publiken på Vallen fick se en jämn start på matchen mellan två lag som såg väldigt benägna av att förbättra sina tabellplaceringar. Öster var dom som inledningsvis hade något mer bollinnehav men vi försvarade oss oftast bra och tog oss istället fram till några fina kontringsmöjligheter. Så många målchanser fanns det dock inte att rapportera om för något utav lagen under matchens första 30 minuter, något som kort därpå skulle ändras. När den första riktigt heta chansen väl kom gjorde nämligen även matchens första mål det. I ett anfall där vi lyckades skapa bra tryck mot Östers mål slog Alexander Jallow in ett lågt inspel mot Edin Hamidovic. Anfallaren tog då emot bollen, vände bort sin försvarare och kunde sedan trycka in bollen i bortre hörnet, otagbart för målvakten.

Det målet innebar 1-0 till oss, en ledning som skulle hinna utökas innan halvtidsvilan. I den 36:e matchminuten blev vi nämligen tilldelade en straff efter en duell där målskytten Hamidovic gick omkull. Hamidovic tog sedan hand om straffen själv och det gjorde han utan att göra några misstag. Hamdiovics andra mål för dagen innebar 2-0 till oss och den ställningen skulle stå sig till paus efter en mycket väl genomförd första halvlek från vår sida.

I den andra halvleken flyttade Öster fram sitt lag för att försöka få till ett reduceringsmål. Likt den första halvleken hade vi dock ganska bra kontroll på gästernas anfall och deras avslut kom oftast från sämre vinklar eller från avstånd. Vi slutade heller inte att spela offensivt själva utan farligheter skapades även mot Östermålet, då oftast genom Edin Hamidovic som såg ut att vara sugen på att göra hans andra hattrick för säsongen. Känslan i matchen var sedan att klockan tickade på ganska snabbt utan att Öster närmade sig något mål. Samtidigt fortsatte vi att spela smart i båda ändarna av planen och vi kontrollerade händelserna i matchen på ett bra sätt. Något mer mål skulle det sedan inte bli i matchen utan när domare Johan Krantz valde att blåsa av matchen gjorde han det vid ställningen 2-0. Vi inkasserar då tre efterlängtade poäng efter några tyngre matcher. Värt att nämna är också Jakob Orlov idag gjorde sin säsongsdebut efter sin skadefrånvaro.

Byten
72’: Jakob Orlov in – Fabio Gama ut
82’: Tommy Thelin in – Edin Hamidovic ut
90’ Benjamin Tannus in – Alexander Jallow ut

Statistik
Skott på mål: 5-4
Bollinnehav: 39-61

Domare: Johan Krantz

Publik: 2 225

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…