Stian Aasmundsen fjärde nyförvärvet

25 januari 2016

Efter träningsmatchen mot IFK Värnamo i lördags presenterade J-Södra klubbens fjärde nyförvärv inför den allsvenska comebacken. Norrmannen Stian Aasmundsen, 26 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter denna veckan till laget och följer också med till USA-lägret.

– Jag tycker det känns intressant med J-Södra eftersom klubben gör sin första säsong i allsvenskan. Sedan gillar jag att klubben är väldigt tydlig med att man vill vara ett spelande lag och spela genom mitten, säger nyförvärvet i en intervju med Jnytt.se.

Stian kommer närmast från spel i  norska Mjøndalen i den högsta norska ligan och stod för tre mål och en assist på 24 matcher under fjolårssäsongen.

– Vi tror att det är en spelare som kan bidra både på och utanför planen, så det känns jättebra. Han gjorde en bra säsong i fjol och har dessutom en bra personlighet och bra karaktär. Vi tror att han kommer passa in i gruppen. Fotbollsmässigt innebär detta att konkurrensen på vårt mittfält ökar. Vi får in en spelare med hög arbetskapacitet men som även har bra speluppfattning och passningsspel. Vi tror att vi kan få mycket nytta av honom, säger J_Södras assisterande tränare Christer Persson till Jnytt.

 

Läs mer

181002 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköpings Södra IF och Örgryte IS den 2 oktober 2018 i JÖNKÖPING.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN STR / *** BETALBILD ***

Nyhet | 17 februari

Vecka 8

Under vecka 8 så förlägger vårt herrlag träningarna till Bankeryd och Furuviks IP.  Det gäller måndag-onsda…