Svensk Elitfotboll bidrar med över 1,2 miljarder till samhället

8 april 2019

Svensk Elitfotboll bidrar med över 1,2 miljarder till det svenska samhället varav 493 miljoner i direkta intäkter till statskassan.

Revisions och rådgivningsföretaget EY har analyserat de allsvenska klubbarnas årsredovisningar de senaste fem åren för att identifiera samband mellan klubbarnas idrottsliga framgångar och ekonomiska förutsättningar. Årets fotbollsrapport innehåller även en fördjupning i elitfotbollens bidrag till samhället.

-Syftet med fotbollsrapporten är att den ska fungera som ett beslutsunderlag i klubbarnas arbete med att utveckla sina verksamheter på ett hållbart sätt − både på kort och lång sikt. Svensk Elitfotboll och de 32 klubbarna gör ett fantastiskt arbete med att bygga samhällsnytta och bidra till ett bättre samhälle, säger Mikael Bergsten, partner och auktoriserad redovisningskonsult på EY och medförfattare till rapporten.

Ni läser mer samt hela rapporten här: http://www.svenskelitfotboll.se/svensk-elitfotboll-bidrar-med-493-miljoner-till-statskassan/

Inom Jönköpings Södra IF är ambitionen att samla vårt samhällsnyttiga engagemang under begreppet Södra i Samhället och ni läser mer här: http://jonkopingssodra.se/om-j-sodra/sodra-i-samhallet/

 

 

 

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 14 juni

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot Syrianska FC ser ut enligt följande: 1 Frank Pettersson (MV) 12 Jesper Sv…