Tommy Thelin om sin fotbollskarriär

14 juli 2017

När började du spela och i vilken klubb?
När jag var 5-6 år och i det som då hette Hagapojkarna, som idag är IF Haga. Jag var på gång till J-Södra ganska tidigt men prioriterade då att spela seniorfotboll med Haga i gamla trean. Jag var bara 15 år när jag debuterade i en bortamatch mot Smålandsstenar.

Och efter åren i Haga?
Sen gjorde jag en säsong i IK Tord i gamla tvåan med bl a J-Södra och Huskvarna FF i samma serie. Jag kom ihåg att vi åkte ur det året.

Vad hände sen?
Den sommaren ringde Conny Thorstensson från Åtvidaberg som ville att jag skulle komma upp och provträna. Vi låg ju ganska risigt till med Tord i serien då så jag var nog inte uppe och provtränade förrän i oktober det året (2004).

När blev du klar för Åtvidaberg?
Under våren 2005 och första seriematchen blev borta mot Boden. Jag var riktigt nervös då det var min debut i Superettan och jag hade bara gjort en träning med laget innan. Sen hade vi Örebro hemma i matchen efter som var favoriter till seriesegern det året. Då vann vi med 3-2 och där kom mitt första mål i Superettan.

Har du några höjdpunkter från dom åren?
Vi spelade final i Svenska Cupen 2005 mot Djurgården. Vi förlorade men Djurgården vann allsvenskan det året och då var reglerna sådana att vi tog deras plats i UEFA Cupen som det hette då. I första omgången slog vi ut ett lag från Luxemburg och sen fick vi möta norska Brann som då var norska mästare. Vi lyckades spela 3-3 borta vilket var en stor skräll och när det var dags för returmöte hemma fick via inte spela på Kopparvallen. Matchen spelades i Växjö och vi lyckades spela 1-1 och gick vidare och lottades mot Grasshoppers. Där blev det stopp.

När lämnade du Åtvidaberg?
Sommaren 2007. Då flyttade jag hem till Jönköping och gick till J-Södra i ett läge där J-Södra låg sist i Superettan och Åtvidaberg låg tvåa. Det fanns en del som undrade hur jag resonerade där.

Så nu gör du elfte året i J-Södra vilket ligger till grund för dina 300 A-lagsmatcher inom svensk elitfotboll?
Ja, jag har varit mer eller mindre ordinarie alla dom åren och varit förskonad från allvarligare skador.

Vilket är ditt främsta idrottsminne under din karriär så här långt?
Jag har väl två egentligen. Dels debuten med Åtvidaberg och givetvis det allsvenska avancemanget med J-Södra 2015.

Vilken motspelare har imponerat mest på dig under karriären?
Ska jag nämna en måste det bli Ari da Silva Ferreira när han spelade i Kalmar FF.

Tack Tommy och stort lycka till mot BK Häcken på måndag och i din fortsatta karriär.

 

Läs mer

AXL_9000

Det händer i veckan | 25 september

Matcher i veckan

Här kan du se när A-laget, J-Södra 2 och U17 spelar matcher i veckan. Tisdag 18.00: J-Södra II: U21 B-sluts…

Namnlöst-1

Det händer i veckan | 24 september

Genomgången Vecka 38-39

Här går vi igenom hur det har gått för våra lag i Ungdom Elit upp till A-lag iveckan som varit. Vi blicka…

sundsvall_

Nyhet | 24 september

Bittert slut mot Sundsvall

J-Södra hade både 1-0 och 2-1 i hemmamötet mot Sundsvall men fick bara med sig en poäng. På övertid blåste d…

sundsvall_

Nyhet | 24 september

Laget mot GIF Sundsvall

Startelvan 23 Anton Cajtoft 6 Stefan Karlsson 26 André Calisir 14 Alex Portillo 3 Tom Siwe 24 Robert Gojan…