Våra FIFA spelare på Dreamhack

30 november 2017

Imorgon har det blivit dags för Dreamhack winter 2017 som pågår mellan 1-4 december. Jönköpings Södra kommer att vara representerade av våra kontrakterade FIFA-spelare Joel Hildingsson och Hugo Wadell. Killarna kommer under tre dagar göra olika aktiviteter, bland annat låta sig bli utmanade i FIFA 18, samt möta Hammarby i en FIFA match.

Schemat för helgen ser ut såhär:

Dag 1:
18:00 – 20:00 Utmana Joel och Hugo

Dag 2:
17:00 Joel och Hugo representerar Jönköpings Södra i en match mot Hammarby
18:00 – 20:00 Utmana Joel och Hugo

Dag 3:
14:00 – 16:00 Utmana Joel och Hugo
– De bästa spelarna från alla tre dagar möts i semi + final

Det kommer att delas ut fina priser – Mer information om detta på plats.

Nedan följer en intervju med Joel och Hugo inför Dreamhack

Namn: Joel Hildingsson
Ålder: 17
Födelseort: Jönköping
Spelat FIFA sedan: FIFA 13 på PC och FIFA 15 på konsol.
Favoritspelare i FIFA 18: Lacazette vilket svider som Chelsea fan.

Namn: Hugo Wadell Edh
Ålder: 17
Födelseort: Jönköping
Spelat FIFA sedan: Sedan 6 års ålder.
Favoritspelare i FIFA 18: Bale.

– För alla som inte vet, hur mycket tid måste man lägga på att spela FIFA för att bli riktigt bra på det?
Joel: Det varierar helt och hållet beroende på olika saker. Det viktigaste skulle jag säga är kvaliteten och inte kvantiteten. Att sitta och möta spelare man dominerar 3-4 timmar varje dag kommer inte utveckla dig som spelare. Att istället spela ett par matcher varje dag mot motstånd som utvecklar dig kommer det ta din utveckling framåt. Det viktigaste är att man har kul och kan lära sig att ta förluster på rätt sätt.

Hugo: Det viktigaste skulle jag säga är inte hur många timmar du lägger ner utan att man tränar rätt genom att möta bra spelare som är på samma nivå som dig och sedan lära sig av varandra. Men jag skulle ändå säga att man bör köra minst några matcher varje dag för att hålla igång.

– Hur skulle ni beskriva er spelstil på FIFA?
Joel: Jag personligen föredrar bollinnehav och att kontrollera matchen med ett rätt aggressivt försvarsspel. Offensivt föredrar jag att få med både det centrala och kanterna då jag oftast använder en 4-2-3-1 uppställning. Jag mixar väggspel med att rulla runt boxen för att hitta in till rätt läge. Sen är det viktigt att kunna anpassa sitt spel till motståndaren men med mitt grundspel som bygger på ett lugnt spel med rätt avvägningar och ”skill moves” i rätt lägen så spelar jag riktigt bra.

Hugo: Det beror lite på vem jag möter skulle jag säga, men i grunden så försöker jag hålla ett kompakt försvarsspel och offensivt spelar jag i grunden mycket kantspel och sedan försöka hitta in med en avgörande passning i mitten.

– Är det stor skillnad på FIFA 18 jämfört med 17? Tycker ni spelet haft en bra utveckling?
Joel: I början är det alltid rätt stor skillnad men det största problemet skulle jag påstå är hur EA väljer att ”patcha” spelen. FIFA 18s första patch (uppdatering av spelet) var antagligen bland de bästa spelen som gjorts men efter flertalet uppdateringar så har det försämrats betydligt. Det som har blivit något enklare i år är inläggsspelet, det är dock som tur är inte i närheten av FIFA 13/14. Löser dom bara alla problem kring servrarna är det ett perfekt spel att fortsätta utveckla på.

Hugo: Ja det skulle jag säga att det är. Framförallt defensivt då det har blivit mycket enklare och göra mål och mycket svårare att försvara.

– Har ni något tips till dem som vill blir bättre och utveckla sina FIFA skills?

Joel: (Lite samma som första frågan)

Hugo: Jag skulle säga att spela weekend League, möta bra spelare och spela på olika Fifa hemsidor för att delta i de turneringar som finns.

– Ni har ju representerat Jönköpings Södra på ett antal turneringar och events under året. Vad kan ni säga om hur det har gått och hur det har varit att spela som kontrakterad FIFA spelare för en riktig fotbollsklubb?

Joel: Det är en möjlighet som man för ett par år sedan bara hade kunnat drömma om. Framförallt ger allt man gör kring detta bra erfarenheter där man kan se en bra utveckling. Att tillsammans med Hugo ha slutat som 3a i Sverige på den största 2v2 turneringen är en av höjdpunkterna. Såklart är det en utmaning för alla inblandade när vi nu var först i Sverige med detta, men det ska bli riktigt kul att se vad mer som kan utvecklas.

Hugo: Det är otroligt kul att man har fått chansen att få representera Jönköpings Södra som deras FIFA spelare och att få göra det med en god vän. Jag har fått mycket erfarenhet av att ha fått denna chans. Personligen tycker jag det har gått jättebra, med en vinst och ett antal bra placeringar- Tillsammans spelade vi en stor turnering i Stenungsund som slutade med en fin 3e plats.

– På Fredag drar Dreamhack 2017 igång där ni ställer upp för att bli utmanade och även ska möta Hammarby i en FIFA match. Hur har ni förberett er inför helgen?
Joel: Det ska bli oerhört kul då det i princip inte finns något mer offline FIFA tillfälle hittills planerat i år. Uppladdningen har inte varit allt för annorlunda mer än att känna sig säker i spelet och göra sig beredd på tuffa matcher.

Hugo: Det blir nog att spela några matcher mot Joel. Med det så ska jag nog vara tillräckligt förberedd inför en rolig och intressant helg.

– Vad ser ni mest fram emot i helgen?
Joel: Esport och FIFA offline/LAN är bland det roligaste som finns, så bara att kunna tillföra FIFA till världens största digitala LAN festival är något jag verkligen tror kommer kunna fortsätta så vi kan se FIFA mer och mer. Utmaningarna och att sedan sitta där och spela mot Hammarby inför publik blir nog det som kommer toppa helgen.

(Om mötet mot Hammarby)
– Har ni möts många gånger förut?
– Hur har de mötena sett ut?
– Vad tror ni om helgens möte?

Joel: Dom har ju 4 spelare och vi vet ännu inte vilka som kommer ner. Det är lite varierad kvalitet mellan absolut världselit till spelare både jag och Hugo ska slå.

Hugo: Jag tror att jag har mött alla någon gång med det var längesen nu. ” Olsher”, som är en av deras Fifa spelare var den senaste jag mötte. Då var det en avgörande match om vem som gick till Gothia Ecup slutspel, där topp 8 gick vidare. Då slutade det med en 6-1 seger men jag tror bara det var en tillfällighet att det blev så stora siffror. Jag tror det kommer vara otroligt jämna matcher i helgen men hoppas givetvis att vi drar längsta strået.

Avslutningsvis, hur ser vintern/framtiden ut när det kommer till FIFA spelande?
Joel: Just nu är det väldigt lite turneringar på svensk mark, men förhoppningsvis blir det som förra året med flertalet events på dansk mark om ett par månader. Min personliga förhoppning är att kunna lira mer och mer för att kunna vara på min absoluta toppform lagom till det drar igång mer igen lagom till februari. Men först Dreamhack Winter med ett mål – att gå obesegrad!

Hugo: Samma som Joel.

 

Läs mer

troja-1000x450

Nyhet | 12 oktober

Kallelse till medlemsmöte

Jönköpings Södra IF kallar till medlemsmöte torsdagen den 22 november kl. 18.00 och mötet hålls på Elite Sto…

Ungdom-Resultat1

J-Södra II | 11 oktober

U21-seger mot Falkenbergs FF

Jönköpings Södra II vann mot Falkenbergs FF med 3-1 (2-0) i U21-serien. Södra II gjorde en mycket bra fö…

troja-1000x450

J-Södra II | 9 oktober

U21-match mot Falkenbergs FF

Onsdagen den 10 oktober är det match i U21-serien och Södra II möter Falkenbergs FF. Matchen spelas på Slä…