Viktor Rönneklev avslutar elitkarriären efter säsongen

25 september 2016

Försvarsspelaren Viktor Rönneklev, som har varit en av de bärande spelarna i Jönköpings Södra under de senaste säsongerna, väljer att tacka för sig efter innevarade säsong. Viktor kom till föreningen inför säsongen 2012 och väljer nu att avsluta fem år senare, efter föreningens första år i Allsvenskan på 47 år.

Bankeryds SK-fostrade Rönneklev har en gedigen elitkarriär bakom sig. Redan 2004 flyttade han till Norrköping för spel i IFK. Efter åtta säsonger, varav två i Allsvenskan, gick flyttlasset tillbaka till Vätterbygden och J-Södra. Totalt har Viktor fram till i dag spelat 238 matcher i Superettan och 43 i Allsvenskan, vilket utan tvekan är imponerande!

I J-Södra har han, med sin spelförståelse personlighet, i allra högsta grad varit en viktig anledning till att föreningen har tagit steget upp i Allsvenskan. Tränare Jimmy Thelin säger följande om Viktor:
”Viktor är en utmärkt ambassadör för Jönköpings Södra IF. Viktor är en spelare som alltid sätter gruppen före sig själv, han finns där hela tiden för att göra laget bättre. Han lyfter alltid intressanta synpunkter och diskussioner om fotboll, som han delat med oss i ledarteamet och med sina medspelare. Taktiskt är Viktor en spelare på mycket hög nivå som alltid spelar med ”smartness” i sitt spel och har förmågan att anpassa sitt spel på rätt sätt match efter match. Han har gjort mycket för Jönköpings Södra IF, och jag hoppas att våra nuvarande och framtida spelare lär mycket av honom. Han har förmågan att kombinera hårt jobb och sprida glädje och trygghet som är så viktigt på denna nivå”.

Jönköpings Södra kommer i samband med säsongens sista hemmamatch mot AIK att avtacka Viktor, som kommer att saknas av alla i föreningen. Lagkapten Tommy Thelin skickar följande hälsning:
”Efter säsongen lämnar en speciell person, omtyckt av alla, laget. En person som sätter andra människor före sig själv och som sprider ett lugn både på och utanför planen. Tack för allt Viktor, jag önskar dig lycka till med allt du företar dig!”

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

Nyhet | 16 augusti

Dagens startelva

Startelvan i dagens bortamatch mot IK Frej ser ut enligt följande: 1. Frank Pettersson (MV) 12. Jesper Svens…