Vilken söndag! Underbar stämning och seger med 5-2

1 september 2019

Vilken söndag det blev på Stadsparksvallen! Det utlovade ovädret höll sig borta men 3 161 åskådare var på plats och bidrog till årets bästa publiksiffra. I vad många skulle sammanfatta som en underhållande match så segrar vi med 5-2 (2-2) vilket innebär att vi avancerar till andraplatsen i Superettan.

Vi tar ledningen redan i den femte matchminuten efter att vi tilldöms straff efter en situation där bollen tar på en Örgrytehand. Bortalagets målvakt går åt rätt håll och har en hand på bollen men Edin Hamidovics straff betyder ändå 1-0 i matchinledningen. Matchen fortsätter i ett högt, svängigt tempo och Örgryte tillåts både kvittera och ta ledningen innan matchklockan står på 25 minuter. Efter snabba spelvändningar kvitterar Gustaf Ludvigsson och Ailton Almeida sätter andra målet. Bortalaget får dock bara ha ledningen i en dryg minut innan Alexander Jallow spelar fram Edin Hamidovic som kvitterar till 2-2 vilket står sig halvleken ut.

I andra halvlek visar vi direkt att vi går för segern i matchen och sätter upp ett högt tempo som håller sig matchen ut. I 65:e och 75:e matchminuten gör Daryl Smylie sina två första mål för matchen och båda gångerna blir han assisterad av Elias Gustafson. I första bytet går Edin Hamidovic ut och ersätts av Tommy Thelin och då har vi spelat i 76 minuter. I matchens sista minut har vi en snabb spelvändning där Tommy Thelin spelar fram Daryl Smylie som fullbordar sitt hattrick och matchens slutresultat, 5-2.

Edin Hamidovics två mål innebär att han går upp i delad skytterligaledning på 12 mål. Samma antal som Varberg BoIS Astrit Seljmani. Daryl Smylie hattrick betyder att han nu står på nio gjorda mål och är vår näst bästa målskytt.

Innan matchen uppmärksammades även Fredric Fendrich då dagens match innebar hans 400:e tävlingsmatch i vårt a-lag.

Byten:
76′: Hamidovic ut/Thelin in
89′: Gustafson ut/Haliti in

Varningar
Fredric Fendrich, avstängd i nästa match

Publik: 3 161

Domare: Granit Maqedonci

 

Läs mer