Motståndarkollen inför matchen mot Östers IF

13 maj 2019

Vi går nu in i en hektisk period rent spelmässigt. Närmast väntar tre matcher inom loppet av tio dagar, den första av dom nu på torsdag då Öster gästar Stadsparksvallen.

Öster är nog inte helt nöjda över sin säsonginledning hittills. Växjölaget tippades av många som en toppkandidat inför säsongen men efter en trög start på säsongen ligger laget just nu på en blygsam tolfteplats efter sju spelade matcher.

Lagets tränare Christian Järdler har i princip samma lag att jobba med i år som under 2018 med knappt några nyförvärv eller förluster att rapportera om. Klubben valde att hålla låg profil på transfermarknaden där den kanske viktigaste affären man gjorde var att köpa loss den tidigare inlånade Carl Johansson från Kalmar FF. Det lär därför vara ett samtrimmat lag som borde kunna ta sig samman och vända på den svaga inledningen som laget stått för.

Öster har ett genomgående brett och välbalanserat lag där det är få spelare som på egen hand sticker ut märkbart. Några spelare som Jönköpings Södra behöver hålla ett extra öga på i helgens match är dock lagets förmodade anfallspar. David Johannesson och Dragan Kapcevic är två rutinerade forwards som båda visat sig vara väldigt effektiva på Superettannivå under flera år. Förra säsongen gjorde de åtta respektive tolv mål i serien och det är två spelare som behöver höja sig om Öster ska kunna göra detsamma.

Just målskyttet har också varit Östers kanske största problem hittills på säsongen. Laget har bara mäktat med fem gjorda mål, ett facit som är sämst i hela serien och som förhoppningsvis inte förbättras i matchen mot oss.

För vår egen del innebär torsdagens match att vi får tillbaka både Daryl Smylie och Enock Kwakwa från sina respektive avstängningar, två välbehövliga tillskott till en skadedrabbad trupp.

Matchen spelas på torsdag den 16:e maj på Stadsparksvallen med avspark kl. 19.00. Biljetter finns att köpa på hemsidan eller i liveappen.

Välkomna till Stadsparksvallen!

 

Läs mer