29 säsongers rutin förlänger med klubben

23 december 2020

Fredric Fendrich, med 17 säsonger i klubben, och Jesper Svensson, med 12, förlänger sina kontrakt med Jönköpings Södra. Tillsammans står dessa killar för ovärderlig rutin och lojalitet mot klubben, vilket kommer att betyda mycket framöver.

Jesper Svensson debuterade i Superettan för J-Södra 2009 och har, bortsett från en utlåning till Husqvarna FF, spelat hela sin seniorkarriär i klubben. Säsongen 2020 spelade Jesper 28 matcher i Superettan och stod för sitt målmässigt bästa år i klubben med tre mål.

Fredric Fendrich behöver egentligen ingen närmare presentation. Säsongen 2021 blir Fiddes 18:e i den gröna tröjan och det innebär att vår gröna legend och lagkapten precis som vanligt finns i truppen, som det ska vara.

– Det känns fantastiskt att få fortsätta representera min favoritklubb. Det är också en stor ära att få bära lagkaptensbindeln, vilket är få spelare förunnat. Nu när kontraktet är undertecknat känns det som att man skulle vilja sätta igång försäsongen i morgon, men vi behöver nog ändå lite ledighet nu över jul och nyår, säger Fredric Fendrich.

– Jag känner en stolthet att få representera J-Södra framöver. Det gångna året har varit speciellt på många sätt. Att spela utan publik är ingenting man föredrar som spelare. Det ska bli grymt kul att springa ut framför supportrarna igen och jag hoppas att det sker så fort som möjligt, säger Jesper Svensson.

Från klubbens sida är förlängningarna med Fidde och Jeppe ett viktigt steg inför 2021, som känns som en riktig julklapp till alla supportrar. I dessa två herrar får vi viktig kontinuitet i spelartruppen och båda står för en ovärderlig rutin och klubbkänsla.

Med denna nyhet släcker vi lampan på kontoret och tar några dagars julledighet.

God jul alla södraiter!

 

Läs mer

191006 Stadsparksvallen inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköping och GAIS den 6 oktober 2019 i Jönköping.
Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Okategoriserad | 12 januari

Södra till miljonen 2.0

Säsongen 2020 går till historien som en av de tuffaste för elitfotbollen i Sverige. Pandemin som kom över oss u…