Adam Ben Lamin ansluter från AIK

25 januari 2021

Klubbens fjärde nyförvärv för säsongen heter Adam Ben Lamin. Adam, som är mittback, ansluter från AIK. Kontraktet är skrivet på tre år och Adam ansluter till klubben i dag och finns med på träningen.

– Jag är en teknisk mittback som är bra både offensivt och defensivt. En av mina styrkor är mitt duellspel. Jag är väldigt nöjd att vara här och jag ser verkligen fram emot att få komma igång, säger Adam.

– Vi är jättenöjda att kunna locka till oss en spelare som Adam, då vi har följt honom under en längre tid. Första gången var redan när han blev utlånad till Utsikten 2019. Adam är väl skolad i AIK:s akademi och sett till sin ålder besitter han ledaregenskaper. Hans egenskaper tillsammans med vår miljö tror vi på sikt kommer att göra att Adam kan utvecklas ytterligare i sitt spel och ta stora kliv, säger Vetton Gramozi.

– En oslipad diamant som inte har fått tillräckligt mycket speltid den senaste tiden. Jag hoppas att få igång Adam till den nivån som han visat för mig i både tränings- och matchmiljö. Han är en modig mittback, som är aggressiv i sitt presspel och vågar slå passningar som kan kännas svåra för många. Med det spel som jag vill att Södra ska klara av är Adam en spelare som kan ta det här i rätt riktning, säger Patric Jildefalk.

 

 

Läs mer

Tillsammans

Okategoriserad | 26 februari

Stötta klubben genom pandemin

Jönköpings Södra är i likhet med många andra starkt påverkade av den pågående pandemin, framför allt ekono…