Adrian Edqvist klar för J-Södra

12 februari 2021

21-åriga Adrian Edqvist, senast i Kalmar FF, är ny i den gröna tröjan. Adrian ansluter till träning med J-Södra på måndag. Kontraktet är skrivet på tre år.

Adrian Edqvist är född i Karlskrona, men delvis uppväxt på den spanska solkusten. 2017 debuterade han i Allsvenskan för Kalmar FF, och har efter det varit utlånad till både Oskarshamns AIK och holländska Go Ahead Eagles. Från och med måndag är det dock den gröna tröjan och Jönköpings Södra som gäller. Kontraktet är skrivet på tre år.

– Det känns kul att vara här. Ända sedan första kontakten med J-Södra har det känts bra, och det har känts givet att komma hit. Jag har ju mött J-Södra flera gånger genom åren och har alltid upplevt att man har spelat fin fotboll. Nu känner jag mig bara ivrig att komma igång, säger Adrian.

– Adrian är en offensiv spelare, som har fått lära sig att försvara i Kalmar och att anfalla under sin sejour i Holland. Han har en styrka i att löpa mycket med och utan boll, vilket kommer att behövas om vi ska bli så effektiva som vi vill i Södra. Med den erfarenhet han fick under hösten i Kalmar FF kommer han direkt kunna ge oss slagkraft, trots sin unga ålder, säger Patric Jildefalk.

 

Läs mer

FF

A-lag | 12 juni

Lördagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens match mot Örgryte IS: 1 Frank Pettersson (MV) 2 Elias Gustafson 7…

Seger

A-lag | 12 juni

Dagens matchtrupp

I dag kl. 15.00 möter vi Örgryte IS på Gamla Ullevi och följande trupp är uttagen till matchen: Frank Pett…