Akademispelare på landslagsuppdrag

3 november 2019

Under föregående vecka så var vår akademispelare Isak Ellbring på landslagsläger uppe på Bosön där han var kallad till det förbundet kallar för Future Team. Lägret som inriktade sig på spelare födda 2004 varade i tre dagar från 21:e till 23:e oktober.

Även vår akademispelare Oskar Sigurdsson var även han kallad till landslagsläger för Future Team för spelare födda 2003 och var där under denna veckan från 28:e till 30:e oktober.

Lägren innehåller både träningar och föreläsningar i landslagets regi men också internmatcher där spelarna får möjligheten att mäta sig med andra talangfulla spelare från runtom i landet.

”Future Team är ett utvidgat landslagsupplägg för att fånga upp de spelare som hunnit långt i sin fotbollsutveckling och som har mycket god spelförståelse, bra teknik och mentala kvalitéer men som ännu inte kunnat konkurrera fysiskt.” – SvFF

I början av oktober månad hade vi också vår akademispelare Granit Hana född 2003 på landslagssamling med Kosovos U17-landslag i Holland där dom spelade kval till EM nästa år. Man ställdes mot Nederländerna, Slovenien och Wales, och Granit mäktade med att göra mål mot Nederländerna, en match som slutade 1-1.

Och i början av november 11:e till 14:e så är vår akademispelare Melvin Appelberg återigen kallad till landslagsläger på Bosön för pojkar födda 2002.

Vi i klubben blir alltid lika stolta när någon av våra talangfulla akademispelare får äran att representera landslag i alla dess former och ser det som ett fint kvitto på verksamheten vi bedriver och spelarna får ytterligare en utvecklande stimulans från en annan miljö som ett resultat av hårt arbete.

 

Läs mer