Akademisvepet 2019

27 oktober 2019

Under veckan avslutade våra äldsta akademilag sina respektive säsonger, som bjudit på fantastiska prestationer och lett till fin utveckling för spelarna och lagen.

Inför året tog klubben beslutet att åter starta upp ett P19-lag, denna gången som en gemensam träningstrupp för P17 och P19. Truppen har under säsongen haft en fin utveckling på träningsplanen, som gjort att man under säsongen stått för en rad fina prestationer. Detta ledde till att man vann både P17 Divison 1 och P19 Divison 1. De dubbla seriesegrarna innebar att man gick vidare till kval till Allsvenskan. Väl där hamnade bägge lagen i varsin trelagsgrupp där de två bästa lagen kvalificerade sig till Allsvenskan. Under kvalmatcherna visade lagen upp en stark mentalitet och fin fotboll som ledde till att man vann sina respektive kvalgrupper, vilket innebär att klubben har ett lag i P17-Allsvenskan och ett lag i P19-Allsvenskan nästa säsong.

Målet inför säsongen var givetvis att vara med och slåss om uppflyttning med bägge lagen, men att faktiskt lyckas med detta är inget annat än fantastiskt och något vi i klubben är väldigt nöjda med.

Från P17-/P19-truppen har vi även haft ett par spelare som blivit kallade till diverse distriktslags- och landslagssamlingar, vilket vi också är väldigt stolta över.

Även klubbens P16-lag har haft en fin säsong, där man lyckades vinna sin serie under höstsäsongen och dessutom kröna säsongen med ett välförtjänt DM-guld i finalen mot Värnamo Södra FF, efter en fin 4-0 seger så sent som i onsdags. Gruppens hårda arbete under säsongen har lagt grunden till en bra träningsvardag med bland annat resultatet att fyra av gruppens spelare blev uttagna till att representera Smålandslaget under Utvecklingslägret i Halmstad i somras och en av spelarna blev vidare uttagen till Future Team-landslagslägret.

Utöver det kollektiva så har även ett par spelare under säsongen varit med i matchtruppen i årets Superetta och ytterligare ett par har fått chansen att träna med A-laget. Anfallaren Anthony Bakic har dessutom fått göra debut för a-laget i Svenska Cupen. Allt detta är ett fint kvitto på att vi gör mycket rätt i vår verksamhet. Huvudmålet med vår akademin är ju främst att fostra och forma morgondagens spelare för vårt representationslag.

”Jag summerar årets säsong för akademin som ett fantastiskt år där vi tagit många steg både sportsligt och organisatoriskt. Vi har bedrivit en verksamhet som vi kan vara stolta över, men som vi fortsättningsvis önskar att utveckla och växa mer under kommande år, förhoppningsvis med ännu bättre förutsättningar. Men för att återgå till året som varit vill jag passa på att lyfta alla fantastiska spelare som tränat hårt under säsongen. Och sist men inte minst vill jag hylla alla våra fantastiska ledare som dag ut och dag in arbetar hårt och brinner för att ge våra spelare bästa möjliga förutsättningar att växa och utvecklas både på och utanför planen.

Tack för den här säsongen! Väl mött alla Södraiter.”

Sami Belay, Akademichef

 

 

Läs mer