Anfallaren Robin Book klar för J-Södra

19 mars 2021

28-årige Robin Book, senast i allsvenska Örebro SK, är klar för spel i Jönköpings Södra. Anfallaren, med Helsingborgs IF som moderklubb, spelade 27 allsvenska matcher under 2020 för Örebro SK och Varbergs BoIS. Kontraktet är skrivet på ett år.

Robin Book kommer ursprungligen från Helsingborg, men slog igenom på allvar i Utsikten, där han under 2018 gjorde 17 mål på 27 matcher. Därefter tog han klivet till Varbergs BoIS och var en av lagets absolut starkaste spelare när klubben avancerade till Allsvenskan säsongen 2019. Under fjolåret blev det spel i både Örebro SK och Varbergs BoIS, där Robin spelade totalt 27 matcher i Allsvenskan och fyra mål.

– Robin är en spelare som ger systemet och laget ytterligare en dimension. Han är en spelare som arbetar hårt i sitt försvarsspel och som med rutin kommer att skapa chanser för poäng. Vi behöver spelare som kan vara rörliga i sitt anfallsspel och som jobbar hårt när vi ska ta tillbaka bollen, och det får vi med Robin, säger Patric Jildefalk.

– Vi har under den här perioden sökt en spelare som kan spela på flera positioner, framför allt på de tre anfallspositionerna. Med Robin får vi en kombinationsspelare, som sedan tidigare har bevisat att han kan bidra med poäng. Det är också väldigt roligt att kunna presentera Robin, då han har varit vårt förstaalternativ på den här positionen, säger Vetton Gramozi.

– Jag är glad att det har blivit klart och jag ser fram emot att börja spela. Jag är en offensiv spelare, som gärna tar mig in i boxen. Jag ska försöka att göra både mål och assist och bidra, säger Robin Book.

 

 

Läs mer

öster

A-lag | 21 september

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens bortamatch mot Helsingborgs IF: 1 Frank Pettersson (MV) 6  Adam Be…