Anton Thorsson ansluter till klubben

5 mars 2021

Ekhagenfostrade mittfältaren Anton Thorsson, som har provspelat tidigare under våren, är klar för klubben. Anton, som spelade i Assyriska förra säsongen, har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över 2023.

Anton har Ekhagens IF som moderklubb och flyttade till IF Elfsborg inför gymnasiet. Under fjolåret vände han hem till Jönköping, för spel i Assyriska IK. I Ettan blev det 16 matcher och tre mål. Nu är han klar för spel i Jönköpings Södra, med ett nypåskrivet kontrakt som sträcker sig över 2023.

– Anton är en välskolad spelare som har sina främsta styrkor i offensiven. Hans kvalitéer i passningsspelet och snabba anpassningsförmåga till omgivningen visar på en bra speluppfattning, vilket behövs på den här nivån. Han har fått nödvändig speltid på seniornivå i fjol och det blir spännande att se hur Anton får ut sitt bästa i Superettan. Det är extra roligt att få in en spelare från bygden, säger Patric Jildefalk.

– Det känns fantastiskt att komma till J-Södra. Det känns som att vi har något spännande på gång, säger Anton.

– Anton är en spelare som vi har följt under flera år, då han är från Jönköping. En del i klubbens strategi är att hela tiden scanna av marknaden på spelare i och från bygden, säger Vetton Gramozi.

Anton ansluter till klubben omedelbart, med en lättare skada som kräver rehabträning.

 

Läs mer

premiär

A-lag | 11 april

Seger med 5-1 i premiären

För första gången sedan säsongen 2016 går vi segrande ur en premiärmatch, och som vi gör det. Efter 5-1 hemm…