Beqaj och Rodeblad Lowe är klara för Jönköpings Södra IF

26 november 2019

Vid dagens medlemsmöte i Jönköpings Södra IF har vi presenterat de två senaste nyförvärven inför säsongen 2020 och vi välkomnar Perparim Beqaj och Kevin Rodeblad Lowe till föreningen.

Perparim Beqaj är en 24-årig anfallare som den senaste säsongen representerat Varbergs BoIS i Superettan och noterades då för 27 matcher och 5 mål. Kevin Rodeblad Lowe fyller 19 år i december och är en vänsterfotad försvarare som den senaste säsongen spelat för Enköpings SK i division 2 Norra Svealand.

– Perparim har vi följt en tid och där vår bedömning är att det är en utvecklingsbar forward som kan ta nästa steg i karriären i Jönköpings Södra IF. Kevin bekantade vi oss med redan i somras när han både provtränade och spelade i träningsmatchen mot IK Brage under sommaruppehållet. Efter ytterligare provträning i höst är vi nu glada över att ha Kevin hos oss de kommande säsongerna, säger sportchef Andreas Jankevics.

– ”Pep” är en spelare som vi känner väl eftersom han spelat i samma serie. Det är en väldigt stark spelare som också har fart och i grunden en forward som även kan användas i andra roller. Vad gäller Kevin är det en ung mittback som har varit och tränat med oss under året. Vi ser potential i honom och hoppas att vi under de kommande åren får se honom bli elitspelare, säger huvudtränare Andreas Brännström om de två nyförvärven.

– Det känns mycket bra att komma till ett så etablerat elitlag som Jönköpings Södra IF och jag har även fått ett positivt intryck av staden. Jag ser fram emot att vara en del av den resa som växer fram under Andreas Brännström, säger Perparim Beqaj

– Det känns väldigt bra att komma till Jönköpings Södra IF och jag fick en positiv uppfattning redan i somras. Jag ser fram emot att konkurrera om en plats till den kommande säsongen i Superettan, säger Kevin Rodeblad Lowe.

Kontraktet med Perparim är över 2 år och med Kevin över 3 år.

 

 

Läs mer