Damerna vann med 7-0 mot Waggeryds IK

17 mars 2020

I söndags spelade damlaget sin andra tävlingsmatch för säsongen och gjorde det med bravur. Waggeryds IK, seriekonkurrent, besegrades med 7-0. Det innebär att laget har startat med två raka segrar och 21-0 i målskillnad.

Huvudtränare Conny Nilsson beskriver matchen:

I söndags åkte vi till Vaggeryd för säsongens andra tävlingsmatch. Matchen spelades på Vaggeryds IP:s fina konstgräsplan. Väderleken var dock inte lika inbjudande, då det var både kallt och regnigt. Men för att vara mars månad var vi ändå tacksamma att slippa snö och is.

Laget startade starkt och tog ledningen redan i matchminut fem. Det satte tonen för matchen. Inledningsvis satte Waggeryd några bollar på djupet, men vi lyckades bra i försvarsarbetet och kunde freda oss. I inledningen blev vi dock lite väl raka och för lättlästa i anfallsspelet.

Till den andra halvleken enades vi om att försöka äga boll lite längre, innan vi gick för den avgörande passningen. Vi bestämde oss för att kosta på oss någon ytterligare spelvändning och att inte ha för bråttom med bollen. Resultatet visade sig omgående, med ett stort bollinnehav under den andra halvleken som följd. Bäst på planen var den otroligt hårt arbetande Amanda Kruth.

Matchen slutade 7-0 (4-0) med följande målskyttar:
Rosanna Högberg 3
Julia Lindahl 2
Elin Andersson
Anna Sandberg

 

Läs mer