Dubbla träningsmatcher för tjejerna

13 juni 2021
210606_Daniel_Ståhl_webb_0966

Tvåmålsskytten Julia Lindahl

Under söndagen spelade Jönköpings Södra dubbla träningsmatcher ochbåda på bortaplan. Den första matchen för dagen skedde på Ceosvallen mot Vimmerby IF. Motståndet spelar i år i division 2 östra Götaland och det är andra mötet med lag från samma serienivå. Vimmerby slutade på en andra plats förra säsongen och är en bra värdemätare för Jönköpings Södra.

Matchen slutade 2-2 efter att båda lagen har haft varsin ledning. Vimmerbys kvittering kom till på straff.

Conny Nilsson summerar. Matchen idag är stabilare och mer solid genomförd match än den mot Eksjö förra veckan. Vi börjar att hitta ett mönster i spelformen både defensivt som offensivt. Ett bra steg i rätt riktning inför kommande seriepremiär nästa helg mot Svärtinge. Vi arbetar hårt med att vara det bollförande laget och att visa stort tålamod i vårat sätt att vilja genomföra matcherna. Vi har anpassat oss bra till en ny nivå, matcherna vi har spelat har varit mot motståndare som förra säsongen tillhörde den absoluta toppen i sina serier. Det har vi löst bra och visat att laget vill vara med och tävla på allvar nu när serien snart drar igång!

Målskytt Lina Bexell

Målskytt Lina Bexell

I den andra matchen, mot Ölmstads IS, blev det förlust på Vistavallen. Med ett 3-0 underläge i halvtid blev det ett allt för stort underläge att ta ifatt innan domaren blåste av matchen, men innan det skedde han tjejerna göra två mål och hade chans på att kvittera mot den blivande seriekollegan.

Träningsmatch mot vista spelat på en fantastisk naturgräs plan, inleder Henrik Landén och fortsätter. Första halvlek börjar knackigt med mycket slarv och bjudningar. Strax efter vatten paus tar vi tag i matchen och börja äga mer boll och blir mer tålmodiga. Halvleken slutar 0-3. Andra halvlek tog vi över spelet i stort sett hela halvleken. Vi börjar spela enklare fotboll och det leder till många fina lägen. Vi reducerar och gör 2 mål mot Vista. Sista 15 min på matchen skapar vi ett par riktigt farliga lägen varav två räddas på mållinjen och ett i ribban. Det kunde lika gärna bli lika eller 3-4 till södra. Stor eloge till tjejerna med tanke på våra förutsättningar att vi spelar med ett lag som aldrig tränat med varandra förut. Yngre och äldre tjejer blandade på ovana positioner mot ett div 3 lag som tränar vecka in och ut med varandra. Bra motstånd och rolig match att spela med väldigt mycket kamp.

Försäsongsstatistik

MÅLSKYTTAR, Vimmerby IF – Jönköpings Södra

2′ 0-1 Julia Lindahl, ass. Nellie Persson
74′ 2-2 Julia Lindahl, ass. Julia Morin

MÅLSKYTTAR, Ölmstads IS – Jönköpings Södra

54′ 3-1 Lina Bexell, ass Amanda Sagemar
74′ 3-2 Amanda Sagemar

SKYTTELIGAN

3 mål: Nellie Persson
2 mål: Julia Lindahl, Lina Bexell
1 mål: Thea Nordström, Amanda Sagemar

POÄNGLIGAN

4 poäng: Nellie Persson
3 poäng: Julia Lindahl
2 poäng: Thea Nordström, Amanda Heiel, Lina Bexell, Amanda Sagemar
1 poäng: Elin Andersson

 

Läs mer