Elias Nordström flyttas upp i a-laget

1 juni 2020

Mittfältaren Elias Nordström flyttas upp i a-laget. Elias, som är född 2004, har tidigare tillhört U17-truppen. Han har tränat en del med a-truppen under våren och har imponerat så mycket att han nu flyttas upp permanent.

 

Elias Nordström kom till Jönköpings Södra 2017 från moderklubben Barnarps IF. Vi träffade Elias en sväng uppe på Odensberg för att lära känna honom lite bättre:

– Hur känns det att bli uppflyttat till a-laget?

– Det är jättekul att få en sån här chans. Det ska bli spännande.

– Du har känt på att träna med a-laget under våren. Hur mycket har du varit med?

– Jag har kört fem träningspass och tre internmatcher.

– Om du ska jämföra med U17, vad är den största skillnaden i a-laget?

– Det skiljer mycket i tempot. Det märks att man måste spela snabbare, släppa bollen snabbare och så. Sen är det naturligtvis mycket mer fysiskt.

– Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag är kvick och teknisk. Är bra på att utmana en-mot-en. Jag spelar oftast som yttermittfältare.

– Hur ser du på säsongen 2020?

– Det ska bli en rolig utmaning att träna med a-laget kontinuerligt. Sen är förhoppningen att få sitta på bänken någon match och förhoppningsvis få hoppa in någon gång.

 

Huvudtränare Andreas Brännström kommenterar uppflyttningen av Elias Nordström:

– Elias har sedan förra sommaren haft en stark utveckling. Unga spelare pratar ofta om att få chansen, men i Elias fall har han inte fått någonting. Han har jobbat på målmedvetet och gjort det så bra att det här är ett naturligt nästa steg för honom. Vi är väldigt glada att han är med oss och nu ska vi jobba för att han blir en spelare som ännu yngre spelare kan ha som förebild.

 

Akademichef Sami Belay gläds naturligtvis över beskedet att Elias lämnar akademin och tar klivet upp i a-truppen. Han ser det som ett viktigt kvitto på att akademin arbetar på rätt sätt:

– Vi har gjort en del förändringar inom akademin den senaste tiden. Vi har inrättat en utvecklingsgrupp, för att skapa en brygga mellan akademi och a-lag. Där har Elias varit en spelare som har stuckit ut på ett fint sätt. Vi önskar Elias all lycka till framöver!

 

Läs mer