Eric Johana Omondi klar för Jönköpings Södra!

3 januari 2020

Den kenyanska landslagsspelaren Eric Johana Omondi är klar för J-Södra. Eric, som under 2019 representerade IF Brommapojkarna är klar för två år i den gröna tröjan och ansluter omgående till klubben.

Redan i den sista omgången 2019 fick publiken på Stadsparksvallen bekanta sig med Eric Johana Omondi, när han gjorde matchens första mål i avslutningsmatchen. Den gången spelade han mot J-Södra. Under de kommande åren kommer siktet att vara inställt på att göra mål för J-Södra.

Eric gör 2020 sin fjärde säsong i Sverige. Inför säsongen 2017 kom han till Vasalund i division 1, för att de följande två säsongerna spela i Allsvenskan respektive Superettan för Brommapojkarna.

”It feels amazing”

Vi träffade Eric för en pratstund på sportkontoret på Jordbrovallen, där han berättade om varför han har valt att flytta till Jönköping och om vilken typ av spelare han är.

– Hur känns det att komma till Jönköping och J-Södra?

”Det känns fantastiskt! Jag har väntat på den här stunden. Det känns bra att flytta till en ny stad och en ny klubb”

– Beskriv dig själv som spelare!

”Jag är snabb och gillar att utmana en-mot-en. Jag gillar att göra mål”.

– Varför valde du J-Södra?

”Jag vill ha den bästa tränaren, för att kunna utvecklas så mycket som möjligt som spelare. Det är den främsta anledningen. Det här är också en klubb med mycket historik och som ska vara i Allsvenskan”.

”En väldigt eftertraktat spelare”

Klubbens sportchef Kujtim Bala utvecklar sina tankar om Eric Johana Omondi:

”Vi är glada att Eric väljer J-Södra, då vi vet att han är en eftertraktad spelare som flera andra klubbar har ryckt i. Det visar på ett starkt och strukturerat arbete i klubben och ett väldigt bra arbete av vår scoutingverksamhet. Eric är en spetsspelare, som är otroligt snabb och poängfarlig. Jag tror och hoppas att vår publik kommer att få njuta av att se honom på Stadsparksvallen”.

 

 

Läs mer