Fendrich: “Vi står bakom klubben till 100 procent”

11 september 2020

I morgon väntar serieledande Degerfors på bortaplan, en match som naturligtvis är tuff. Vad som också är tufft är att vi nu går in en en av de mest intensiva matchperioderna under säsongen. Vi passade på att träffa vår lagkapten Fredric Fendrich för att känna honom på pulsen.

  • Tuff bortamatch i morgon, hur är känslan i truppen?

– Vi har en bra känsla i gruppen inför i morgon. Degerfors är en bra motståndare, som är inne i ett visst flyt för tillfället. Däremot vet vi att vi kan slå alla lag i serien när vi är som bäst.

  • Vi går in i en tuffare period sett till antal matcher på kort tid. Känslan inför det?

– Det är ju inget som har varit så vanligt tidigare säsonger, så man gläds ändå att man får många matcher på kort tid. Det blir extra viktigt med återhämtning, men samtidigt har vi en stark trupp med många bra spelare som kan bidra.

  • Föreningen har gjort förändringar i ledningen i veckan. Är det något som påverkar er i truppen?

– Vi spelare har inte berörts av det i den bemärkelsen att det påverkar oss på spelplanen. Där tycker jag att spelartruppen och ledarna har varit oerhört professionella. Däremot är vi enade med föreningen och står bakom klubben till 100 procent.

  • Fortsatt publikfritt. Hur mycket saknar ni supportrarna?

– Varje match är det en sorts tomhet att inte se publiken på arenorna. Framför allt saknas våra egna supportrar och i synnerhet Green Machine. Jag förstår naturligtvis anledningen och att hälsa och säkerhet går först, men jag hoppas innerligt att man kan börja släppa in publik i större skaror inom kort.

  • Slutligen, vad önskar du dig mest just nu?

– Ett par saker önskar jag mig:
En trepoängare mot Degerfors, att vi blir av med Coronaviruset och att jag vinner drömvinsten på Lotto, så att jag kan bekosta Stadsparksvallens nya uppvärmda hybridgräs. Då slipper vi plasten.

  • Tack Fidde, och lycka till i morgon!
 

Läs mer