Fint fotbollsbesök på nätverksträff

29 januari 2020

Under tisdagen genomfördes en nätverksträff för de företag som ingår i Nätverket Södra Support. Eftermiddagens gäster var Svenska Fotbollförbundets (SvFF) ordförande Karl-Erik Nilsson och Svensk Elitfotbolls (SEF) ordförande Lars-Christer Olsson.

Först ut på programmet var det Karl-Erik Nilsson som summerade såväl dam- som herrlandslagens lyckosamma mästerskap under 2018 och 2019 och vilka strategier som gäller för SvFF de kommande åren. Han gick även igenom breddfotbollens betydelse för samhället i stort med den kraftfulla sammanfattningen att en satsad krona på breddfotbollen ger tio kronor tillbaka i samhällsnytta. Därefter redogjorde Lars-Christer Olsson för SEF:s satsning de senaste åren på att skapa Nordens Bästa Liga. SEF, som ägs av de 32 medlemsklubbarna i Allsvenskan och Superettan, har gjort en fantastisk resa de senaste åren vilket till viss del bekräftas av nya, centrala samarbetsavtal med bl. a. Discovery och Unibet. Lars-Christer betonade också vikten av att klubbarna nu fortsätter resan med att stärka sina organisationer för att bygga hållbara föreningar inom den svenska elitfotbollen.

Nätverksträffen avrundades med att vår sportchef, Kujtim Bala, och vår huvudtränare för herrlaget, Andreas Brännström, redogjorde för läget i truppen och vilka sportsliga ambitioner som finns, såväl för i år som framöver.

På bilden ovan: Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson

 

Läs mer