Förlust med 3-1 i Borlänge

20 oktober 2019

Söndagens bortamatch mot IK Brage slutar med en tung 3-1 förlust efter underläge med 1-0 i paus. Vi tvingas till en förändring i startelvan redan innan matchen då Frank Pettersson får utgå under uppvärmningen och Anton Cajtoft fick göra comeback i Superettan.

Det första halvleken inleds med att vi har mycket bollinnehav utan att skapa dom riktigt vassa målchanserna. Vi får till ett par hörnor och frisparkar runt Brages mål men det är hemmalaget som tar ledningen med 1-0 i den 22:a matchminuten på sin första riktiga målchans. Vår vassaste målchans får Jakob Orlov när han på stopptid i den första halvleken kommer fri med Brages målvakt men avslutet räddas av densamme.

Andra halvlek blir ganska lik den första där vi har mest bollinnehav men Brages omställningar och kontringar hotar och känns farliga. Även i den här halvleken kommer 2-0 efter en period där vi tryckt på utan att få in vårt första mål. Därför känns Alexander Jallows reducering välkommen bara en minut efter Brages 2-0-mål. Tyvärr tillåts Christian Kouakou göra sitt andra mål för dagen när han avgör matchen med sitt 3-1-mål.

Byten
78′: Fendrich ut/Smylie in
85′: Haliti ut/Gustafson in och Crona ut/Gama in

Varningar
Enock Kwakwa (avstängd i nästa match)

Publik: 2 097

Domare: Adam Ladebäck

 

Läs mer