Första juniorerna in i truppen

31 december 2020

Jönköpings Södra presenterar de första spelarna in i truppen. Daniella Johansson och Nellie Kjellberg blir de första spelarna att ansluta till truppen från ungdomsverksamheten.

200830_Daniel_Ståhl_webb_0551

Daniella Johansson Fotograf: Daniel Ståhl

Både Daniella och Nellie har under året varit med och tränat och spelat med damlaget, de har gjort det mycket bra, säger Conny Nilsson. Det kommer bli spännande att följa deras utveckling under kommande säsong. För oss är det viktigt att vi kan lyfta spelare från egna led än att bara värva utifrån, menar Conny.

Det är kul och känns väldigt bra att få vara en av de första att bli upplyft till damlaget, säger Nellie. Något som Daniella håller med om och fortsätter, att få tillhöra de första som blir upplyft till damlaget är spännande och roligt, samtidigt är det roligt att få sådant förtroende från ledarna. När jag fick reda på att de ville ha med i damlaget så blev jag väldigt glad och det känns samtidigt bra att de tror på mig. Det är kul att bli uppskattad, säger Nellie.

Min målsättning för säsongen är självklart att få utvecklas och spela så mycket som möjligt, men även satsa på att bli förstemålvakt, menar Nellie. Något som även Daniella håller med om, hon menar på att hon ska prestera så bra som möjligt och få mycket speltid i seriematcherna. Hon fyller också på att det är viktigt att få utveckla sin spelstil och teknik.

201216_Daniel_Ståhl_webb_0163

Nelle Kjellberg Fotograf: Daniel Ståhl

I och med uppflytten till damlaget fick jag ett bättre självförtroende, det gör att jag även utvecklas som spelare, säger Nellie. Något som är viktigt för ens egna självkänsla och utveckling. Daniella håller med och fyller i att hon ska göra sitt bästa för att förvalta förtroendet hon fått.

Den stora skillnaden mellan junior- och seniorfotbollen är framförallt motståndet, tempot och erfarenheten i laget, säger båda två.

Jag ser fram emot kommande säsong, avslutar Daniella.

 

 

Läs mer

191006 Stadsparksvallen inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköping och GAIS den 6 oktober 2019 i Jönköping.
Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Okategoriserad | 12 januari

Södra till miljonen 2.0

Säsongen 2020 går till historien som en av de tuffaste för elitfotbollen i Sverige. Pandemin som kom över oss u…