Omgång 18 – lördag 3/8 2019

Dalkurd FF-Jönköpings Södra IF

På lördag är det dags för oss att ta oss an Dalkurd FF på bortaplan vilket innebär att vi reser till Gävle och Gavlevallen. Matchen i omgång 18 har avspark kl. 16.00.

Dalkurd som spelade i Allsvenskan så sent som förra säsongen ligger f n på en sjätteplats, en placering bakom oss och med 27 inspelade poäng jämfört med våra 28. Senaste mötet lagen emellan ägde rum på Stadsparksvallen i den tredje omgången. En match som vi gick segrande ur med 1-0 efter mål på tilläggstid av Sebastian Crona.

Efter sommarvilan har Dalkurd i tur och ordning besegrat GAIS (B) med 5-1, Varberg (H) med 1-0 och spelat 1-1 mot Västerås SK (B). Med andra ord är det två lag som är obesegrade efter sommarvilan som möts på lördag. Under det nu pågående transferfönstret har Dalkurd sålt Ferhad Ayaz till Degerfors IF och förlängt låneavtalet med Elfsborgs Christopher McVey.

– ”Chris” kom till oss i våras och blev skadad nästan omgående och har haft lite otur med den skadan. Så det blir nästan som ett nyförvärv inför hösten. Vi är väldigt nöjda med hur han har sett ut hos oss, den korta tid han har spelat. Så det ska bli riktigt kul att se honom under hösten. Det är en spelare som har växt hos oss och vi tror att han kan växa ännu mer, säger Dalkurds sportchef, Adil Kizil till klubbens hemsida.

Dalkurd har gjort 24 mål framåt så här långt i serien och 10 av dessa kommer från två spelare. Det är Kerfala Cissoko som är noterad för sex mål och Joseph Ceesay som står på fyra gjorda. Den ovan nämnda Christopher McVey blev utvisad i senaste matchen mot Västerås och är således avstängd mot oss.

Bortsett från våra långtidsskadade spelare (Moberg och Wiström) är hela truppen tillgänglig för spel på lördag undantaget Edin Hamidovic som är avstängd p g a gula kort. Laget har kvar att genomföra träningar under torsdag och fredag innan det bär av till Gävle.

Till matchen har vi följande trupp uttagen: 

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
27 Adam Gemheden
29 Igor Popanicic

 

Dagens bortamatch mot Dalkurd FF slutar med tre nya, sköna poäng efter två mål av oss, ett i vardera halvlek.

Matchen inleds något trevande utan att något av lagen får något direkt spelmässigt övertag. Den första riktigt farliga målchansen för vår del kommer i den 24:e matchminuten när Amir Al-Ammari får iväg ett bra skott med vänstern som hemmalagets målvakt tippar till hörna. Vårt ledningsmål kommer efter ett situation där hemmalaget går bort sig något i samband med ett inkast som tilldöms oss och som Nikola Tkalcic snabbt utnyttjar. Efter snabbt inspel hamnar bollen hos Daryl Smylie som elegant lyfter fram den till Alexander Jallow som skär in till vänster i straffområdet. Jallows volleystöt innebär en 0-1-ledning som håller sig halvleken ut.

I andra halvlek märks det att hemmalagets vill få till en kvittering och äger något mer boll än vad vi själva gör. Men efter 67 spelade minuter bryter Jesper Svensson ett uppspel på Dalkurds planhalva och fullföljer själv sin löpning. Efter fint samarbete med Jakob Orlov är Jesper Svenson fri med hemmalagets målvakt och rullar iskallt in 0-2. Matchen spelas i 90+5 men vi genomför avslutningen av matchen på ett kontrollerat sätt och segern känns aldrig riktigt hotad.

Nu ser vi fram emot nästa match som är måndagen den 12 augusti hemma på Stadsparksvallen när vi tar emot Syrianska FC. En match där vi får klara oss utan Daryl Smylie som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i dagens match.

Byten
67′: Kwakwa ut/Gama in
90+5′: Smylie ut/Thelin in